Bajka o jednom mišu - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

mis_ilustracijaJednoga dana, miš je gledao kroz pukotinu na zidu farmera i njegovu ženu kako otvaraju paket. Kakvu hranu bi to moglo sadržavati? - pitao se. Ali kad je otkrio da je u pitanju mišolovka, bio je užasnut. Trčeći kroz dvorište upozoravao je ostale : "U kući je mišolovka! U kući je mišolovka!" Kokoš reče: "Gospodine Miš, to je ozbiljan problem za tebe, ali nema baš nikakve posljedice po mene“, i nastavi kljucati i čeprkati po dvorištu. Miš se okrene svinji i vikne: "Mišolovka je u kući! MIšolovka je u kući!" Prase je suosjećalo: "Vrlo mi je žao, gospodine Miš, ali ja tu ne mogu ništa učiniti. Srećom ni ne tiče me se." Miš tada krene prema kravi: "Mišolovka je u kući! MIšolovka je u kući!„ Krava reče: "Oh, gospodine Miš, žao mi je zbog tebe, ali s mog nosa neće faliti koža." Tako se miš vratio pognute glave u kuću kako bi se sam suočio s mišolovkom. Te noći začuo se čudan zvuk mišolovka je uhvatila svoj plijen Farmerova žena požurila je vidjeti što se uhvatilo. U mraku nije vidjela da je mišolovka uhvatila rep otrovne zmije. Zmija ju je ugrizla. Farmer ju je brzo odvezao u bolnicu i kući se vratila s vrućicom. Znamo da se vrućica liječila svježom kokošjom juhom, pa je farmer zaklao kokoš. Ali bolest njegove žene se nastavila pa su je došli posjetiti prijatelji i susjedi. Da bi ih nahranio, farmer je zaklao prase. Žena se, nažalost, nije se oporavila. Došlo je toliko ljudi na njen sprovod, da je farmer morao zaklati kravu kako bi osigurao dovoljno mesa za sve njih. Miš je sve gledao s velikom tugom kroz pukotinu u zidu. Zato, kad idući put čuješ da se netko suočio s problemom i misliš da te se ne tiče, sjeti se - kad je jedan od nas ugrožen, svi smo u opasnosti. Svi smo umiješani u putovanje zvano "život". Moramo paziti jedni na druge i ponekad napraviti dodatan trud da ohrabrimo nekoga od nas. SVATKO OD NAS JE BITNA NIT U TAPISERIJI DRUGE OSOBE. ŽIVOTI SU NAM ISPREPLETENI S RAZLOGOM. JEDNA OD NAJBOLJIH STVARI KOJA SE VEŽE UZ OVAJ SVIJET JE PRIJATELJ.

Pregleda: 3376 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Deset stvari koje možemo naučiti od Marije Magdalene...
Deset stvari koje možemo naučiti od Marije Magdalene...
10 STVARI KOJE MOŽEMO NAUČITI OD MARIJE MAGDALENE:
  1. Marija-magdalena-Provence-kipSvaka osoba ima svoju budućnost, to je pogled kojim Bog vidi tu osobu.
  2. Ne sudi i ne cijeni čovjeka samo po njegovoj prošlosti.
  3. Opraštaj drugome jer je i tebi mnogo oprošteno.
  4. Kada si prvi svjedok uskrsnuća, onda uskrsnu radost lako prenosiš drugima.
  5. Nikada ne znaš što Bog može napraviti od tebe ako mu se potpuno ne predaš.
  6. Kad slijediš stope drugih svetaca, sve ti je lakše.
  7. Budućnost i prošlost su dva različita svijeta koji igraju važnu ulogu u našoj sadašnjosti.
  8. Čak i kad bježiš od Boga, On se opet približava tebi.
  9. Ljubav briše sve pogreške.
  10. Kada pokažeš da ti je do nekoga stalo, tada ne mijenjaš samo svoju već i zajedničku budućnost.

tekst preuzet sa: www.dekanat.losinj.hr

Tri pitanja - priča o postojanju Boga
Tri pitanja - priča o postojanju Boga

Neki mladić postavio čovjeku vjerniku tri pitanja:

1. Postoji li Bog? Ako postoji, pokaži mi ga.

Zanimljivosti

Najstariji i najpotpuniji primjerak Starog i Novog zavjeta je Codex Vaticanus iz 4. st., čiji se original čuva u Vatikanskoj biblioteci. Nastao je u Aleksandriji u Egiptu a pisan je grčkim jezikom na pergameni i teži gotovo 30 kg.

Humor

Perica došao u goste kod prijatelja. Iznenadio se kad su svi okupljeni oko stola počeli jesti bez molitve. Perica upita: Zar se vi ne molite prije jela? – Ne, mama dobro kuha. odgovori ovaj

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)