Mjesečina - razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

mjesecina-fotografija Oduvijek sam volio mjesečinu. U njoj se sve stvari čine u isto vrijeme da jesu i kao da nisu. I sebi sâm tako izgledam: da jesam, i kao da nisam. I kad mislim da jesam, skoro da želim da nisam. Jer - jao - ja koji jesam više sam onaj koji nisam. I moglo bi biti da k Bogu dođem kao da jesam, a On će mi reći da nisam. A tada - bolje bi bilo da nije me bilo. A kada mislim da nisam, bude mi žao, jer volim da jesam. O kako je dobro: biti! To možda i ne znam pravo već samo slutim kako je dobro: biti! Jer - i ovo malo što jesam dok nisam, kako je lijepo biti. O ti koji jesi i nikada nisi! O daj mi, biti mi daj! Da jesam, i samo jesam - u tebi!

O ti koji jesi biti mi daj!

fra Bonaventura Duda
Pregleda: 993 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Zajedno - priča o važnosti zajedništva
Zajedno - priča o važnosti zajedništva

Jednom se jedna pamučna nit osjećala zaista jadno Pretanka sam da postanem konopac. Prekratka da me utkaju u pletivo. Pregruba za ukrase. Nemam boje, izgledam jadno...

Sve se vraća istom mjerom
Sve se vraća istom mjerom

Bio jednom jedan seljak koji je prodavao maslac pekaru. Ali pekar posumnja u seljaka i odluči izmjeriti maslac da provjeri je li mu seljak dao pravu količinu. I stavi on maslac na vagu.

Zanimljivosti

Brazilac Cafu, jedini nogometaš u povijesti koji je igrao u čak tri finala World Cupa, pravim imenom je Marcos Evangelista de Moraes.

Humor

Policajac zaustavi svećenika, obavi alkotest i kaže mu: – Velečasni, vi ste pili! – Dobro, jesam malo. Ali oprostite mi. – Dobro, opraštam Vam, a za pokoru ćete mi dati 300 kuna!

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)