Sve se vraća istom mjerom Novo!

0 preuzimanja

Bio jednom jedan seljak koji je prodavao maslac pekaru. Ali pekar posumnja u seljaka i odluči izmjeriti maslac da provjeri je li mu seljak dao pravu količinu. I stavi on maslac na vagu. Bilo je manje nego što seljak rekao. Silno se razbjesnio i tužio seljaka. Kad su došli na sud, sudac upita seljaka kakvu vagu koristi. Seljak odgovori: „Ja sam priprost čovjek. Ja ne koristiim ove moderne vage, nego imam jednu svoju staru vagu i važem na svoj način.” Sudac zatraži da objasni kako važe maslac za prodaju. I seljak objasni: „Puno ranije nego što je pekar počeo kupovati maslac kod mene, ja sam svaki dan kupovao kilogram kruha kod njega. I kad pekar donese kruh, ja ga stavim na jedan kraj vage i točno toliko maslaca stavim na drugu stranu.” Da, zaista, u životu nam se uvijek vraća istom mjerom.

Pregleda: 924 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ben i palma
Ben i palma

Prolazio Ben pustinjom i vidio jednu malu palmu. Nije mu se sviđao njezin izgled i odluči na njezine grane staviti teški kamen.

Orao kralj ptica - priča
Orao kralj ptica - priča

Neki čovjek je pronašao orlovo jaje i stavio ga u kokošje gnijezdo na svom imanju. Orlić se, kad je došlo vrijeme, izlegao i rastao s pilićima.

Zanimljivosti

Glava sv. Krševana zaštitnika Zadra čuva se u Kotoru.

Humor

Liječnik: “Morat ćete hitno na operaciju, sluh vam je strašno oslabio.” Župnik: “Molim vas odgodite za 3 mjeseca dok orguljašica ode u mirovinu.”

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)