Matematička lekcija o životu Novo!

0 preuzimanja

Jednog dana, u jednoj školi, učitelj je napisao na ploči:

9×1=7 9×2=18 9×3=27 9×4=36 9×5=45 9×6=54 9×7=63 9×8=72 9×9=81 9×10=90

Kad je završio, pogledao je učenike, i svi su mu se smijali. Jer prvi i najlakši zadatak nije bio točan. Učitelj je rekao: „Prvi zadatak sam namjrno napisao pogrešno, jer sam vas htio naučiti nečemu važnom: sutra će svijet prema vama biti okrutan, kao što ste vi danas prema meni. Kao što vidite, napisao sam 9 točnih zadataka, ali nitko od vas na to nije obratio pažnju. Svi ste se samo smijali i kritizirali me, zbog samo jedne greške koju sam napravio.

Ovo vam je bila lekcija: ‘svijet nikad neće cijeniti dobra koja ste milijun puta učinili, nego će kritizirati jednu grešku koju ste napravili”.

Nemojte se obeshrabriti, nego se uzdignite iznad svakog podsmijeha i zlonamjerne kritike!

prema: zelenaucionica.com

Pregleda: 873 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ne smatraj se toliko važnim
Ne smatraj se toliko važnim

Dobri papa, Ivan XXIII., bio je poznat po svojoj duhovitosti, spontanosti i mudrosti. Jednog dana u audijenciju mu je došao novoimenovani biskup. U kratkom razgovoru biskup se potužio papi da mu nova služba ne da spavati.

Neka čudna bolest
Neka čudna bolest

Neka čudna bolest počela se širiti cijelim svijetom. Oni koji bi od nje oboljeli, osjetili bi kako im se srce naglo smanjuje. Gubili su snagu i radost. Najradije bi ostajali u krevetu.

Zanimljivosti

Po običaju afričkog plemena Karagu mladenci moraju, danju i noću, nositi maske godinu dana. Za vrijeme ovog “probnog braka” njihova veza utemeljena je samo na dogovoru roditelja i mladi je mogu raskinuti. Ali u slučaju da skinu maske, za kaznu, nikad se neće smjeti rastaviti.

Humor

Perice, jesi li bio na misi? – pita otac. – Jesam, i ministrirao sam! Lijepo, a o čemu je svećenik danas propovijedao? – Govorio je o tome kako i naši roditelji trebaju dolaziti u crkvu, a ne da im djeca moraju prepričavati što je svećenik propovijedao.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)