Ne smatraj se toliko važnim Novo!

0 preuzimanja

Papa_Ivan_Dobri23Dobri papa, Ivan XXIII., bio je poznat po svojoj duhovitosti, spontanosti i mudrosti. Jednog dana u audijenciju mu je došao novoimenovani biskup. U kratkom razgovoru biskup se potužio papi da mu nova služba ne da spavati. "Otkad ste me imenovali za biskupa ja jednostavno ne mogu ni oka sklopiti", govorio je, "po cijele noći me muče teške brige." "O", uzdahne papa Ivan Dobri i pogleda biskupa s puno razumijevanja, "prvih tjedana, nakon što sam postao papa, i meni se događalo isto tako. Ali, onda sam jednom vidio svojeg anđela čuvara koji mi je šapnuo: 'Ivane, ne smatraj se toliko važnim...!' I od tada opet spavam."

Pregleda: 776 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Nemoguće - razmišljanje
Nemoguće - razmišljanje

nemoguce_ilustracijaNEMOGUĆE je samo velika riječ koju koriste mali ljudi da bi lakše živjeli u svijetu koji im je dan umjesto da potraže snagu da bi ga promijenili. NEMOGUĆE nije činjenica, to je mišljenje. NEMOGUĆE nije izjava, to je izazov. NEMOGUĆE je mogućnost. NEMOGUĆE je privremeno. NEMOGUĆE je ništa.

autor nepoznat

Prijatelj bi trebao biti
Prijatelj bi trebao biti

Prijatelj bi trebao biti radikalan.

Trebao bi te voljeti kad si odbojan, zagrliti te kad nisi za grljenje, i podnositi te kad si nepodnošljiv.

Zanimljivosti

Od 264 pape 131 je promijenio ime, ali niti jedan se nije zvao Petar osim sv. Petra. Zanimljivo je i da se papa Ivan XIV krštenim imenom zvao Pietro tj. Petar. Prvi papa koji je promijenio ime je Ivan II. Njegovo pravo ime bilo je Merkur i zvučalo je previše poganski.

Humor

Umre muž. Nakon nekoliko mjeseci umre i žena i dolazi u raj. Čim je ugledala muža potrči k njemu: – Ljubavi, opet smo zajedno! – NE! Jasno je bilo rečeno: “Dok vas smrt ne rastavi”! na to će muž

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)