Hoće li i mene Gospodin pustiti u raj? Novo!

0 preuzimanja

Sanjao Irac da je umro, a ispred njega je u redu stajalo mnogo ljudi. Čekajući svoj red mogao je vidjeti što se događalo s onima prije njega.

Isus pozove jednog pa reče: Stoji pisano: Bijah gladan i ti si mi dao jesti. Dođi u Kraljevsvo Oca moga. Čovjek uđe.
Drugom reče: Bio sam žedan i dao si mi piti. Dođi u Kraljevstvo Oca moga. I on uđe.
Dođe osmogodišnji dječak a Isus mu reče:
Nitko se nije htio sa mnom igrati, a ti si me zvao da se igram s tobom. Dođi u Kraljevstvo Oca moga. I dječak uđe.
Dođe desetogodišnja djevojčica a Gospodin joj reče: Svi su mi se rugali, a ti si me branila. Dođi u Kraljevstvo Oca moga.
Irac se uplašio. Pomislio je: Nikomu nisam dao ni jesti ni piti, nisam ni bolesne posjećivao, nisam slabe branio... Ah, kako li ću stati pred Gospodina?
Dođe i on na red. Isus podigne oči, blago ga pogleda i reče:
Bio sam tužan, razočaran, utučen, a ti si došao i pričao mi viceve. Nasmijao si me i ohrabrio. Dođi u Kraljevstvo Oca moga.
Irac se sretan probudi i donese odluku: Svaki ću dan razveseliti Gospodina u nekom tko bude tužan.

Pregleda: 994 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Osmijeh
Osmijeh
osmjeh_ilustracijaOsmijeh je kao zeleno svjetlo na semaforu, Kao slatko grožđe na stolu, kao cika djece u toplome moru; Osmijeh je kao novac iz punog novčanika za beskućnika, kao sloboda za uznika; osmijeh je poput kruha za gladna čovjeka. Smiješiti se, to nije posao lak. Ti svojim osmijehom svijetliš i razgoniš mrak. Tvoj osmijeh je uvijek za druge i samo za druge ga nosiš… I, upamti dobro, što više ga trošiš, još više potom tvoje srce puni životom. Imati osmijeh na licu, to ti je kao hodati s vrećom i sve oko sebe darivati srećom. Osmijeh je kao najljepši cvijet za voljeno biće. Iz osmijeha mijenja se svijet i bolji niče. (Božidar Prosenjak)
Joshua Bell - priča o pravim vrijednostima
Joshua Bell - priča o pravim vrijednostima

Washington, DC, metro stanica hladnog siječanjskoga jutra 2007. g. Čovjek na violini 45 minuta svira Bachovo djelo. Za to vrijeme, oko 2.000 ljudi prošlo je stanicom. Većina je išla na posao.

Zanimljivosti

Iako je položaj gladijatora u Rimskom carstvu bio malo bolji od položaja robova vješti gladijatori bili su poštivani kao heroji.

Humor

“Za one koji imaju djecu, a to ne znaju, imamo dječji vrtić u prizemlju.” “Župnik će održati oproštajnu propovijed nakon čega će zbor otpjevati “Radujte se narodi…” “U 17.30 učenici osmih razreda izvest će Hamleta. dragi župljani dođite vidjeti tu tragediju.”

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)