Priča o jednom običnom seljaku i jednom svećeniku Novo!

0 preuzimanja

crkva_zima_ilustracijaJedan stari poljoprivrednik se preko brda probijao nekoliko kilometara po dubokom snijegu do kapelice da bi sudjelovao na nedjeljnoj misi. Osim njega i svećenika, nitko se nije pojavio.

“Nisam siguran da ima smisla započinjati s misom, hladno je a sami smo ti i ja – možda bi bilo bolje da se se vratimo u svoje tople domove i popijemo nešto toplo?, upita svećenik. “Znate što, ja sam samo jedan običan seljak,” reče starac, “Ali kada idem nahraniti svoje stado u brdima, i kad se pojavi samo jedna životinja, sigurno je ne pustim da gladuje.” I tako svećenik, pomalo posramljen, započe sa svečanom misom – koja je uključivala kratku procesiju, kađenje, pjevanje, propovijed, obavijesti... i potraja dobra dva sata. Okonča svećenik službu ponosno primijetivši da, bez obzira koliko je mala potreba, naša dužnost time nije umanjena. I tako se zahvali starcu na lekciji koju je naučio od njega. “Je li ovo bilo u redu?”, upita svećenik kad su krenuli kući. “Znate što, ja sam samo jedan običan seljak,” reče starac, “ali kada idem nahraniti svoje stado u brdima, i kad se pojavi samo jedna životinja, sigurno je neću natjerati da pojede sve što sam donio za cijelo stado.”autor nepoznat
Pregleda: 1658 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Dva prijatelja
Dva prijatelja

Ovo je priča o dvojici prijatelja koji su išli pustinjom. Putem su se porječkali i prvi je udario drugoga. 

Bajka o toplim pahuljicama
Bajka o toplim pahuljicama

Jednom davno živjelo je dvoje sretnih ljudi zvanih Tim i Maggie, sa svoje dvoje djece po imenu John i Lucy. Da bi se razumjelo kako su bili sretni, morate razumjeti kako je to bilo u to vrijeme. Vidite, u to vrijeme svatko je pri rođenju dobio malu, nježnu torbu s toplim pahuljicama.

Zanimljivosti

Dubrovačka je katedrala, prema priči, sagrađena novcima Rikarda Lavljeg Srca koji je 1192. doživio brodolom kod Lokruma i odlučio sagraditi crkvu na mjestu gdje je spašen, ali Dubrovčani su ga uspjeli nagovoriti da je bolje crkvu sagraditi u gradu.

Humor

Liječnik: “Morat ćete hitno na operaciju, sluh vam je strašno oslabio.” Župnik: “Molim vas odgodite za 3 mjeseca dok orguljašica ode u mirovinu.”

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)