Dva prijatelja Novo!

0 preuzimanja

Ovo je priča o dvojici prijatelja koji su išli pustinjom. Putem su se porječkali i prvi je udario drugoga. Udareni se osjetio povrijeđenim i šutke je napisao u pijesku: DANAS SAM DOBIO UDARAC OD MOG NAJBOLJEG PRIJATELJA. Produžili su tako sve dok nisu našli jednu oazu gdje su se odlučili okupati. Onaj što je dobio udarac zamalo se nije utopio, ali život mu je spasio onaj drugi. Kad je došao k sebi, urezao je u jednom kamenu: DANAS MI JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ SPASIO ŽIVOT! Onaj koji je udario svog najboljeg prijatelja upita: "Kad sam te udario, poruku si napisao u pijesku, a sada je urezuješ u kamen. Zašto?" Prijatelj mu odgovori: "Kad nam netko napravi nešto loše, to trebamo zapisati u pijesku da bi vjetrovi ubrzo izbrisali, ali kad netko napravi nešto dobro, to trebamo urezati u kamen da ostane zabilježeno zauvijek!" NAUČI SE DA RANE UPISUJEŠ U PIJESAK, A SREĆU UREZUJEŠ U KAMEN. Dobro pamti, a loše zaboravljaj i praštaj!

Pregleda: 753 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Al-Mamunov konj
Al-Mamunov konj

- arapska priča

Bagdadski kalif Al-Mamun imao je prelijepog arapskog konja. Bogati Omah želio je tog konja i nudio je mnogo kamila za njega, ali kalif nije htio ni da čuje za to. Omah je odlučio da će doći do tog konja po svaku cijenu, pa makar i prevarom.

Dokaz da postoji Bog - jesi li kušao Isusa
Dokaz da postoji Bog - jesi li kušao Isusa

Na Sveučilištu u Chicagu svake se godine organizira izlet na kojem se debatira o vjeri. Jedne su godine pozvali dr. Paula Tillicha i on je dva i pol sata "dokazivao" da je Isusovo uskrsnuće lažno.

Zanimljivosti

Uz janje, beskvasni kruh i gorko zelje za vrijeme pashalne večere oko stola kruže četiri obredne čaše vina.

Humor

Ne mora vaš sin nužno postati svećenik, uvjerava voditelj sjemeništa oca jednog sjemeništarca. “Znate i sami da nije pretjerano inteligentan, a i materijalne potrebe za školovanje nisu male…” “Da, ali on je tako ponizan” – na to će otac. “Istina, ali to je dovoljno samo da postane svetac, ali ne i da bude svećenik.”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)