Diogenes i novac - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Diogen_ilustracijaDiogen je uvijek hodao u dronjcima. Najčešće je spavao po trijemovima i predvorjima tuđih kuća. Jednog jutra ga je u predvorju neke kuće gdje je prespavao posjetio jedan ugledni trgovac iz Atene. - Dobro jutro Diogene! - Dobro jutro! - Imao sam jako uspješan tjedan pa sam odlučio da ću ti darovati ovu vrećicu s novcima- - blago zatrese vrećicom u desnoj ruci. Diogen ga pogleda. - Uzmi ga, nema nikakve prevare. Jednostavno želim da bude tvoj. Radi se o mom novcu i darujem ga tebi jer vidim da je tebi sada potrebniji nego meni. - Imaš ga još, zar ne? - Naravno, i to puno. U zadnje sam vrijeme imao puno uspješnih poslova. - I želio bi imati još više nego što sada imaš? - Naravno da bih želio! Kakvo je to pitanje?! - Onda zadrži novac. Tebi je potrebniji nego meni.

Pregleda: 798 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Čudesno umnažanje vremena - razmišljanje
Čudesno umnažanje vremena - razmišljanje

Vidje Isus silan svijet, sažali mu se nad njim te im je govorio o neodoljivoj Božjoj ljubavi. A kad je pala večer, rekoše njegovi učenici: Gospodine, otpusti taj narod, već je kasno a nemaju ni vremena.

Sedam svjetskih čuda
Sedam svjetskih čuda

Grupu studenata su zamolili da nabroje ono što misle da je danas “Sedam svjetskih čuda”.

Zanimljivosti

Prelijepa Sagrada Familia (Sv. Obitelj) crkva koju je u Barceloni projektirao Antonio Gaudi gradi se od 1882. godine i još uvijek nije dovršena. Zanimljivo je da to nije crkva koja se najduže gradi u povijesti; npr. katedrala u Antwerpenu u Belgiji građena je 269 godina.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)