Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje

Split, 26. studenoga 2022.

Stručni skup za sve vjeroučitelje u školi na području Splitsko-makarske nadbiskupije, Zadarske, Šibenske, Dubrovačke i Hvarske nad/biskupije održat će se 26. studenoga 2022. (subota) u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, s početkom u 9 sati. 

Tema stručnog skupa je: Izbor i dublje upoznavanje temeljnih sastavnica Kurikuluma Katoličkog vjeronauka. Međupredmetna korelacija Vjeronauka i Glazbene kulture. 

 

 

Ovaj stručni skup na međubiskupijskoj razini organiziraju Katehetski uredi u suradnji sa Katoličkim bogoslovnim fakultetom – Split i Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split koja pokriva pet navedenih biskupija te je obvezan za sve vjeroučitelje u školi u sklopu njihova trajnog usavršavanja.

Vjeroučitelji se trebaju prijaviti isključivo elektroničkim putem na: ettaedu.azoo.hr najkasnije do 25. studenoga ove godine.

Program stručnog skupa za vjeroučitelje studeni 2022.

Zanimljivosti

Lijep običaj da se o mrtvima govori “samo lijepo” potječe u stvari iz straha da će se osvetiti ako se o njima govori drukčije. U drevna vremena se vjerovalo da mrtvace smeta ako se o njima govori.

Humor

Harold Camping, vođa američŤke sekte predvidio je smak svijeta za 21. svibanj 2011, ali pošto se to nije dogodilo on se povukao u sebe i pao u depresiju. Haso, njegov susjed u Kaliforniji, vidjevši ga onako skrhanog, upita: Šta je ba Harolde, šta si tako pokis’o? – Ma čuo si valjda, nije mi se ostvarilo predviđanje. Svi mi se rugaju! -Joj, ma ‘ajde ba Harolde, svako pogriješi, nije smak svijeta!

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)