Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje

Split, 26. studenoga 2022.

Stručni skup za sve vjeroučitelje u školi na području Splitsko-makarske nadbiskupije, Zadarske, Šibenske, Dubrovačke i Hvarske nad/biskupije održat će se 26. studenoga 2022. (subota) u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, s početkom u 9 sati. 

Tema stručnog skupa je: Izbor i dublje upoznavanje temeljnih sastavnica Kurikuluma Katoličkog vjeronauka. Međupredmetna korelacija Vjeronauka i Glazbene kulture. 

 

 

Ovaj stručni skup na međubiskupijskoj razini organiziraju Katehetski uredi u suradnji sa Katoličkim bogoslovnim fakultetom – Split i Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split koja pokriva pet navedenih biskupija te je obvezan za sve vjeroučitelje u školi u sklopu njihova trajnog usavršavanja.

Vjeroučitelji se trebaju prijaviti isključivo elektroničkim putem na: ettaedu.azoo.hr najkasnije do 25. studenoga ove godine.

Program stručnog skupa za vjeroučitelje studeni 2022.

Zanimljivosti

“Mačak Oscar obilazi krevete u domu u kojem su smještene starije osobe koje boluju od Alzheimerove ili Parkinsonove bolesti i ponekad se zaustavi i sklupča pokraj kreveta. U vrlo velikom broju slučajeva, pacijent kraj čijeg se kreveta Oscar zaustavio umre tijekom nekoliko sljedećih sati” piše dr. David Dosa u New England Journal of Medicine. Mačak je u domu za starije i bolesne osobe na Rhode Islandu u SAD-u naslutio kraj zemaljskog života za 25 osoba u razdoblju od 2 godine. “Mnoge obitelji umrlih nalaze u tome utjehu. Ako nisu stigli u bolnicu, oni cijene što je netko bio uz njihove bližnje u posljednjim satima života.”

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)