Cipele koje vode u raj ili u pakao Novo!

0 preuzimanja

cipela-ilustracijaKad je umro neki čovjek, htjedoše iskušati mudra starca.

- Znaš li nam reći kamo će on sada poći - u raj ili u pakao? -upitaše ga.

- Donesite mi njegove cipele pa ću vam znati odgovoriti. - reče im.

- Po čemu to znaš? Upitaše ga.

- Oni koji hodaju po prostranim i ravnim putovima ne mogu uprljati svoje cipele. Oni, pak, koji hode uskim i strmim putovima, nužno će ih uprljati. A poznato vam je koji od tih putova vodi u raj. Nadalje, ni oni koji ne priskaču braći u nevolji, ne dolaze u priliku uprljati svoje cipele. Naprotiv, oni koji su zbog drugih spremni mnogo pretrpjeti, morat će poći mnogim blatnim putovima. I, naposljetku, Gospodin, u kojemu svi živimo, prošao je našim putovima i upoznao naš hod. Dođe li mu tko u čistim cipelama, znat će da ga želi obmanuti. A, kažem vam, manji je grijeh uprljati se nego svoju prljavštinu nastojati sakriti pred Gospodinom.

Stjepan Lice „Svjetlost fenjera“

Pregleda: 2663 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Newtonov poučak o uskrsnuću mrtvih
Newtonov poučak o uskrsnuću mrtvih

Jednom su zapitali Isaca Newtona: Kako je moguće da tijela mrtvih, odavno raspadnuta, ponovo postanu tijela svojih duša?

Priča o vjetru i vojniku
Priča o vjetru i vojniku

"Počeo je rat, otac je otišao daleko u planine...

- Sinko, a kako ću znati jesi li živ? - upitala ga, tužna, na rastanku majka.

Zanimljivosti

Egipatski svećenici su osim faraona Amonovim sinom proglasili samo Aleksandra Velikog sina Filipa II i epirske princeze Olimpije. Aleksandar je jedini stranac koji je ikada nosio ovaj naslov, a inače je za vrijeme svojih pohoda u Egiptu dočekan kao osloboditelj.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)