Ljubav kao višnje Novo!

0 preuzimanja

visnje-ilustracija-poucna-pricaDobro je li tebi jasno da se ti i ja stalno svađamo ni oko čega? Po cijele dane se svađamo. – Da, jasno mi je. A tebi? Voliš li ti višnje?! – Volim, ali kakve to ima veze? – A ispljuneš li koštice kada jedeš višnje?! – Ispljunem!!! – Tako je i u ljubavi… Nauči ispljunuti koštice, a u isto vrijeme voljeti višnje!

Pregleda: 3080 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi
Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi

Jednom su upitali Zenona iz Eleje (da, onog s paradoksom o Ahileju i kornjači), mogu li se i «mudre glave» također zaljubiti. - Naravno! – odgovorio je ovaj.

Savršena žena
Savršena žena

Studenti počeše zapitkivati profesora:

"Vi ste tako mudri i iskreni. Svi vas poštuju, žele vas oponašati i slijediti. A nas sve jako zanima jedna stvar: zašto se još uvijek niste oženili?

Zanimljivosti

U Dioklecijanovo vrijeme učitelji različitih područja imali su bitno različite plaće. Učitelj u osnovnoj školi bio je plaćen 50 denara mjesečno po dječaku, učitelj aritmetike i učitelj stenografije 75, učitelj rukopisa ili paleografije 40, književnosti ili pak geometrije 200 denara, a najbolje je plaćen bio učitelj govorništva sa 250 denara.

Humor

- Čuvajte se dobro, jer ne želim mučenike čijim relikvijama nema ni traga ili su neprikladne za izlaganje pred štovatelje…

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)