Mjesečina - razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

mjesecina-fotografija Oduvijek sam volio mjesečinu. U njoj se sve stvari čine u isto vrijeme da jesu i kao da nisu. I sebi sâm tako izgledam: da jesam, i kao da nisam. I kad mislim da jesam, skoro da želim da nisam. Jer - jao - ja koji jesam više sam onaj koji nisam. I moglo bi biti da k Bogu dođem kao da jesam, a On će mi reći da nisam. A tada - bolje bi bilo da nije me bilo. A kada mislim da nisam, bude mi žao, jer volim da jesam. O kako je dobro: biti! To možda i ne znam pravo već samo slutim kako je dobro: biti! Jer - i ovo malo što jesam dok nisam, kako je lijepo biti. O ti koji jesi i nikada nisi! O daj mi, biti mi daj! Da jesam, i samo jesam - u tebi!

O ti koji jesi biti mi daj!

fra Bonaventura Duda
Pregleda: 1073 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Škrinjica želja
Škrinjica želja

U jednoj trgovini starinama nalazila se na vrhu police zaboravljena škrinja. Godinama je stajala tamo, sve dok je jednoga dana, prilikom čišćenja, nisu pronašli. Ni sam vlasnik trgovine nije se sjećao da ju je ikad vidio. Kad su je očistili od prašine, vidješe da na poklopcu piše „Škrinjica želja“.

Marija i rajska vrata - kršćanska legenda
Marija i rajska vrata - kršćanska legenda

ednom davno šetajući se ulicama raja primijeti Gospodin da ima ljudi koji nikako ne bi trebali biti u unutra. I uputi se On prema glavnim vratima gdje je sjedio Petar.

Zanimljivosti

Egipatski svećenici su osim faraona Amonovim sinom proglasili samo Aleksandra Velikog sina Filipa II i epirske princeze Olimpije. Aleksandar je jedini stranac koji je ikada nosio ovaj naslov, a inače je za vrijeme svojih pohoda u Egiptu dočekan kao osloboditelj.

Humor

“Jesi li čuo, izabran je novi papa?” “Da, ali opet katolik.”

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)