Dvije oporuke - priča o molitvi Novo!

0 preuzimanja

Bilo je to u Frankfurtu, prije određenoga broja godina. Umro je veoma bogat čovjek, bez bližih srodnika. Radoznalci su se pitali tko će naslijediti njegove milijune. oporuka_ilustracijaPokojnik je ostavio dvije oporuke. Jedna se imala otvoriti odmah nakon smrti, a druga nakon pokopa. U prvoj je pisalo: Želim da me pokopate sutra u četiri sata ujutro. Ispuniše tu neobičnu želju. Oko lijesa se okupilo petero ljudi. Otvorena je druga oporuka: Želim da se moja imovina ravnopravno podijeli među one koji su se okupili na mome ukopu. Tih je petero ljudi imalo sreću. Mogli bismo im i zavidjeti... Ali mi imamo puno više! Nedjeljom nas okuplja Isusova oporuka: OVO ČINITE MENI NA SPOMEN!
Pregleda: 968 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Filip i Demosten
Filip i Demosten

Grčki vladar Filip bijaše okružen laskavcima i licemjerima. Nekolicina dvorskih ulizica potražiše slavnoga govornika Demostena s namjerom da ga nagovore da im se pridruži u hvalospjevu kralju Filipu.

Brige ostaviti pred vratima
Brige ostaviti pred vratima

Jednom sam angažirao stolara da mi pomogne renovirati staru poljsku kuću, a upravo mu je bio završio prvi težak dan na poslu.

Zanimljivosti

Vitelije, pretpostavljeni Poncija Pilata naredio je ovome da se opravda caru zato što je dao smaknuti vođe Samarijanaca koji su se okupili na brdu Gerizim u potrazi za svetim posudama iz zavjetnog šatora i za još neke ispade. Tiberije je umro prije nego je Pilat stigao u Rim.

Humor

Mladi se svećenik vratio iz Rima nakon obrane doktorata i reče svojoj baki: “Bako, doktorirao sam filozofiju!” “Bože blagi, kakvih sve bolesti ima na ovome svijetu!” – reče baka.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)