Sreća je relativna Novo!

0 preuzimanja

zatvor_ilustracijaDva su čovjeka u zatvoru dijelili istu ćeliju. Imali su potpuno iste uvjete, ali jedan je stalno bio dobro raspoložen, a drugi stalno nesretan.

- Zašto si tako tužan? - pitao je onaj optimistični i zadovoljni onoga drugog.

- Čemu ću se radovati? Ja jednostavno nemam sreće u životu. Do nedavno sam bio slobodan i imao sve što god sam poželio, provodio život u odmaralištima, na putovanjima... a sad sam ovdje zarobljen, dok život prolazi - odgovorio je nesretni čovjek. - A zašto si ti tako zadovoljan?

- Vidiš, nedavno sam bio u drugom, puno gorem zatvoru. Hrana je bila loša, ćelije užasne, a imao sam i cimera koji je bio nasilan i stalno me tukao, ovo ovdje je odmaralište u odnosu na zatvor iz kojega sam premješten. Mnogi tamošnji zatvorenici sanjaju da su ovdje, ali sam samo ja dobio premještaj. Zašto ne bih bio sretan?

Sreća je relativna. Za bolesnoga, sreća je da bude zdrav. Za onoga tko je siromašan sreća je bogatstvo. Pojam sreće razlikuje se od osobe do osobe - svatko ju doživljava na svoj način.

autor nepoznat

Pregleda: 810 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Kraljevi
Kraljevi

Engleski kralj Karlo IV. jednom je posjetio neku visoku školu u Londonu. Upravitelj škole, gospodin Busbee, upravo je u razredu držao predavanje o pjesmi "Oblak" Williama Wordswortha. O prekrasnoj pjesmi, koja zanosi čitatelja i slušatelja do ekstaze.

Ljubav Uspjeh i Bogatstvo
Ljubav Uspjeh i Bogatstvo

Jednom je jedna žena zalijevala vrt, kada je ugledala 3 starca pored vrtne ograde. Nije ih poznavala pa im je rekla: "Mislim da vas ne poznajem, ali mi se čini da ste gladni. Molim vas uđite unutra i pojedite nešto."

Zanimljivosti

Na esperantu se Isus Krist kaže Jesuo Kristo.

Humor

Prve dvije godine roditelji uče djecu da hodaju i govore a slijedećih 16 da sjednu i umuknu.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)