Svjedok 28 - 2021.

304 preuzimanja

Svjedok 28 - 2021.

U 28. broju Svjedoka, godišnjaka Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, uz redovne rubrike (statistika, kateheze, događaji i razmišljanja) obrađene su dvije središnje teme:

  • Zdrav duh u zdravomu tijelu - Korelacija Katoličkog vjeronauka i Tjelesne i zdravstvene kulture
  • Bratstvo i socijalno prijateljstvo u nastavi vjeronauka - U svjetlu enciklike Fratelli tutti
Veličina: 8.86 MB
Pregleda: 4443 Pregleda
Preuzimanje: 304 puta
Ažurirano: 26. 01. 2022.

Slični dokumenti

Svjedok 14 - 2007.
Svjedok 14 - 2007.

Četrnaesti broj Svjedoka – godišnjaka vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije – uz redovne rubrike (statistika, kateheze, događaji i razmišljanja) donosi dvije središnje teme:

  • Rad u skupinama
  • Metode rada s Biblijom
Svjedok 20 - 2013
Svjedok 20 - 2013

Dvadeseti jubilarni broj Svjedoka – godišnjaka vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije – uz redovne rubrike (statistika, kateheze, događaji i razmišljanja) donosi dvije središnje teme:

  • Pristup osobama s teškoćama u razvoju
  • Lica i naličja vjere

Zanimljivosti

Jedna legenda o datuljama kaže da je Alah ovo stablo napravio od gline koja mu je ostala nakon što je napravio Adama. Stablo je zaista blagoslovljeno, koristi se za ogrjev, od kore se plete užad, ograde i krovovi, košare, metle, torbe i sandale od lišća, sirup, čak i vrlo ukusno ali opojno vino, “kava” od prženih koštica.

Humor

Dva dječaka razgovaraju o novom učeniku iz razreda. -” Ivica kaže da ima živu pra pra pra baku. “ – “Pusti ga, laže.” – “Ne laže, on samo muca.” – Učiteljica će na to.

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)