Salomonov prsten - o poteškoćama Novo!

0 preuzimanja

prsten_ilustracijaStara židovska legenda kaže da je kralj Salomon naručio prsten kod zlatara. Tražio je da u njega napiše riječi koje će biti istinite i primjenjive u svakom trenutku i u svakoj prilici. Nakon mjesec dana došao je zlatar i predao kralju prsten. Na njemu je pisalo: I TO ĆE PROĆI. Kralj je bio zadovoljan. U teškim danima pomagalo mu je boriti se s teškoćama, a u zaista dobrim danima vratiti se u realnost.

židovska legenda

Pregleda: 906 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

Bajka o toplim pahuljicama
Bajka o toplim pahuljicama

Jednom davno živjelo je dvoje sretnih ljudi zvanih Tim i Maggie, sa svoje dvoje djece po imenu John i Lucy. Da bi se razumjelo kako su bili sretni, morate razumjeti kako je to bilo u to vrijeme. Vidite, u to vrijeme svatko je pri rođenju dobio malu, nježnu torbu s toplim pahuljicama.

Pljesak zahvalnosti
Pljesak zahvalnosti

Nakon što je glazbena umjetnica, po završetku svoga uspješnog nastupa, ispraćena burnim pljeskom, napustila pozornicu, na pozornicu su hitrim korakom izašla tri muškarca.

Zanimljivosti

Od 264 pape 131 je promijenio ime, ali niti jedan se nije zvao Petar osim sv. Petra. Zanimljivo je i da se papa Ivan XIV krštenim imenom zvao Pietro tj. Petar. Prvi papa koji je promijenio ime je Ivan II. Njegovo pravo ime bilo je Merkur i zvučalo je previše poganski.

Humor

Došao Ivicin tata na informacije i kaže njemu nastavnica: “Vaš sin prepisao je test od najbolje učenice u razredu.” Pita nju tata: “A kako znate da nije prepisala ona od njega?” “Prva tri zadatka su jednaka, a u četvrtom je ona napisala neznam, a Ivica NI JA!”

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)