Priča o jaguaru ili priča o suosjećanju i prevari Novo!

0 preuzimanja

lav-pixaby-freeJednom davno, stari lav, koji više nije mogao loviti, pozvao je ostale životinje i rekao im da će umrijeti od gladi i zamolio ih da love u njegovu korist. Sve su se životinje složile, osim jaguara, koji nije prihvatio lavovu zamolbu, jer bi on u tom slučaju imao hrane napretek bez imalo truda. Unatoč tomu što su ga hranili, stari je lav bio sve slabiji. Na kraju je uginuo.
Isti jaguar koji nije htio pomoći lavu prošao je pokraj mjesta gdje je živio stari lav i vidio ga kako leži mrtav. Reče u sebi: „Ako obučem kožu starog lava, ostale životinje neće me prepoznati, mislit će da je to stari lav i imat ću hrane napretek bez imalo muke.“ Odlučio je skinuti kožu sa lava i navući ju na sebe. Ostale životinje su doista nastavile i dalje donositi ulovljeni plijen, ne znajući da se u koži starog lava krije jaguar. Nakon nekoliko dana skupina jaguara je prolazila pokraj svojeg srodnika obučena u lavlju kožu. Brzo su shvatili da se ne radi o lavu nego o jaguaru u lavljoj koži. Nasrnuli su na njega i ubili ga zbog lijenosti i pretvaranja.
Pregleda: 867 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Vjera životom potvrđena
Vjera životom potvrđena

Iz života: “Sv. Ante Pustinjaka”

Doznao je da u egipatskoj Aleksandriji živi neki obućar koji je svetiji od njega. Željan da se što bolje usavrši u kršćanskom životu, odluči potažiti ga i pitati za tajnu njegova uspjeha u svetosti.

Bog čini savršeno
Bog čini savršeno

Kralj koji nije vjerovao u Božju dobrotu, imao je roba koji bi u svim okolnostima uvijek rekao: ”Moj kralju, nemojte biti obeshrabreni, jer sve što Bog čini je savršeno. On ne čini pogreške!”

Zanimljivosti

Vjerovanje da je petak 13. nesretan dan datira od petka trinaestoga 1306. kada je kralj Filip od Francuske dao uhititi i mučiti vitezove Templare. Drugo tumačenje kaže da je petak 13. nesretan dan zato što je Isus umro u petak, a na Posljednjoj večeri je bilo 13 ljudi.

Humor

Prodajem sinov index. Tri godine star. Kao nov

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)