Prepreke u životu Novo!

0 preuzimanja

PREPREKE U ŽIVOTU kratka priča za razmišljanje

prepreke-ilustracijaU starim vremenima kralj je odredio da se nasred ceste postavi veliki kamen. Sakrio se i promatrao hoće li netko pokušati maknuti kamen s ceste. Trgovci i bogati kmetovi su hodali cestom, no svi su samo zaobilazili kamen i nastavljali put. Neki su se čak žalili na kralja zbog neodržavanja ceste, no nitko od njih nije ni pokušao pomaknuti kamen.

Uskoro je cestom prolazio seljak s teškim bremenom na ramenima. Kad je ugledao kamen, spustio je breme na tlo i pokušao pomaknuti kamen. Nakon poprilično napora, uspio ga je pomaknuti uz rub ceste. Kad se vratio po svoju prtljagu, na mjestu gdje je prije bio kamen pronašao je zamotuljak. U zamotuljku su bili zlatnici i kraljevo pismo u kojem je pisalo da je zlato namijenjeno onom tko pomakne kamen s puta. Seljak je znao nešto što većina ne zna: Prepreke su mogućnost za poboljšanje života.

nepoznati autor

Pregleda: 924 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Prijateljstvo - ne mogu ti uhvatiti dugu
Prijateljstvo - ne mogu ti uhvatiti dugu
duga-prijateljstvo-animacijaDa ti mogu uhvatiti dugu, učinio bih to. Samo za tebe, da njezinu ljepotu dijelim s tobom. U dane kad se osjećaš usamljeno mogao bih podići planinu samo za tebe. To bi bila planina iskrenosti, mjesto na kojem možeš biti sam sa sobom. Da mogu sve tvoje probleme uzeti u svoje ruke, bacio bi ih u more. Ali sve te stvari su meni nemoguće. Ne mogu ti podići planinu ni uhvatiti dugu. Zato dopusti mi da budem ono što najbolje znam: PRIJATELJ KOJI JE UVIJEK UZ TEBE.

autor nepoznat

Zanimljivosti

Prepelice su najmanje ptice iz porodice lovnih ptica (duge oko 18 cm) i jedine selice. Mnogo bolje se čuju nego vide jer su išarane smeđim bojama što ih čini gotovo nevidljivima.

Humor

Na vjenčanju. – Pristaje li mladoženja promijeniti status u oženjen? – Da. Pristaje li mlada promijeniti status veze u udata? – Da. Molim kumove da lajkaju.

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)