Leptir i cvijet - priča o providnosti Novo!

0 preuzimanja

kaktus-ilustracija-clipartJednoga dana čovjek zamoli Boga za jedan cvijet i jednog leptira. Umjesto toga Bog mu dade kaktus i gusjenicu. Čovjek se ražalostio. Onda pomisli: Bog se ipak brine o svijetu... Nakon nekog vremena ode on pogledati što se dogodilo s kaktusom i sa gusjenicom, na koje je već bio gotovo zaboravio. Iz neuglednog, bodljikavog kaktusa izbio je veličanstven cvijet. a ružna se gusjenica pretvorila u prekrasnog leptira. Bog uvijek čini dobre stvari. On ih uvijek čini na DOBAR način, I ONDA KAD NAM SE ČINI DA JE POGRIJEŠIO. Ako ga nešto moliš, a dobiješ drugo IMAJ U NJEGA POVJERENJA. Možeš biti siguran da će ti u pravom trenutku dati baš ono što trebaš. Jer ono što želiš nije uvijek ono što ti treba! Bog uvijek odgovara na naše molitve, zato mu se i dalje obraćaj bez sumnji i mrmljanja... današnja BODLJIKA... ... sutra je CVIJET!

Pregleda: 1350 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Majmunska posla - priča o oponašanju
Majmunska posla - priča o oponašanju
majmun_animacijaUmoran trgovački putnik odloži vreću punu pamučnih kapa, i zaspe usred šume pune majmuna. Kad se probudio, našao je praznu vreću, a mnoge majmune s kapama po drveću. Kako ponovno kape dobiti natrag? Trčati za majmunima? Ne, to je pothvat očajnika. Privući ih čime? Ne, to je uzaludan trud. Prijetiti? Svi bi pobjegli. Nakon podosta muke i domišljanja trgovac se naljuti i bijesno baci svoju kapu na tlo. I gle – majmuni učiniše isto! I tako je trgovac dobio natrag svoje kape. Nastoj u životu slijediti samoga sebe, a ne, poput majmuna, oponašati druge! autor nepoznat
Tri ptice
Tri ptice

Jednog je dana jedna dobroćudna labudica pronašla tri jaja, ostavljena na obali rijeke. Uzela ih je i stavila u svoje gnijezdo i čuvala sve dok se nisu izlegli. Iz prvog jajeta izlegao se orao, iz drugog bijela golubica, a iz trećeg vrabac.

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

Potuži se katolički svećenik prijatelju rabinu: – Tri stvari ne mogu razumjeti kod vas Židova: vaše stalno micanje i trčkaranje po sinagogi, vašu molitvu povišenim glasom i, konačno, vaše improvizirane sprovode. Rabin mu bez premišljanja odgovori: – Što se tiče nemira u sinagogi, mi se tamo osjećamo kao kod kuće; što se tiče glasnog moljenja – naš Bog je stariji od vašega pa slabije čuje; a što se tiče sprovoda i ja radije sudjelujem na vašima.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)