Profesor i lađar - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Krist-u-olujiJednoga dana jedan sveučilišni profesor, kandidat za Nobelovu nagradu i poznati svjetski znanstvenik, dođe na obalu nekoga jezera. Zamoli lađara da ga u svojoj lađici provoza po jezeru. Kad su dobrano odmakli od obale, profesor počne ispitivati lađara: Poznaješ li povijest? - Ne. Četvrtina tvoga života je izgubljena. Poznaješ li astronomiju? - Ne. Izgubljene su dvije četvrtine tvoga života. Poznaješ li filozofiju? - Ne. Pa ti si izgubio tri četvrtine života! Odjednom se podiže silna oluja. Lađica se na sredini jezera zanjihala kao orahova ljuska. Vičući iz svega glasa nasuprot zaglušujućem šumu vjetra, lađar se obrati profesoru: Znate li plivati? Ne - odgovori profesor. Onda ste izgubili cijeli život! NE GUBI IZ VIDA ONO NAJBITNIJE!!!

Pregleda: 855 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Postoji li život poslije rođenja?
Postoji li život poslije rođenja?

Postoji li život poslije rođenja?
Razgovor blizanaca u majčinoj utrobi,

Posebna mama
Posebna mama

Zamišljam Boga kako s velikom pažnjom izabire subjekte za produženje vrsta. On sve promatra i diktira anđelima upute u veliku knjigu: Beth Amstrong, sin Matija - svetac zaštitnik; Majorie Forest, kći Ceciulija - svetica; i tako dalje.

Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da gotovo sve primitivne religije imaju uspomenu na Velikog Boga koji je poput oca i dobar. Postoje dokazi koji ukazuju da su žrtve vračeva, vršene za magijskih obreda degeneracija višeg oblika, a ne ostaci primitivnih religija.

Humor

– Stariji svećenik novom kapelanu: kod mene nema tv, glazbe, dovođenja gostiju…, jer ne podnosim nikakvu buku. – Dobro, a smijem li barem koristiti kompjuter? – Što je to? – Pa to se koristi umjesto pisaće mašine, a ne lupa dok se tipka. – To onda može!

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)