Zapitaj se - Alfred Nobel Novo!

0 preuzimanja

Alfred_Nobel_zlatnikPrije nekih stotinu godina čovjek je pogledao u jutarnje izdanje novina i na iznenađenje i užas, pročitao među osmrtnicama svoje ime. Zapitao se: “Jesam li ovdje ili sam tamo?” U osmrtnicama je između ostalog pisalo “Umro je kralj eksploziva” i “Trgovac smrti”. Ovaj čovjek je izumio dinamit i kad je pročitao “trgovac smrti” zapitao se: “Hoće li me po ovome pamtiti?” Ne, nije želio da ga pamte po tome i počeo je raditi na postizanju mira u svijetu. Njegovo ime je bilo Alfred Nobel. Danas ga svi znaju po Nobelovoj nagradi. Svatko od nas bi se poput Nobela trebao zapitati o vrijednostima koje ga pokreću: Što će ostati iza mene? Po čemu će me ljudi pamtiti? Hoće li me spominjati po dobru? Hoće li me se sjećati s ljubavlju i poštovanjem? Hoću li ikome nedostajati?

autor nepoznat

Pregleda: 888 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 26. 03. 2020.

Slični dokumenti

Domišljata ljubav
Domišljata ljubav

- Čuj! - predloži neki bogataš svom siromašnom prijatelju. - Imam za tebe jedan posao. Dobro ćeš zaraditi!

Topolino i mehanički miš
Topolino i mehanički miš

„Upomoć, upomoć, eno miša!“ Na taj povik tanjurići, žlice i vilice razletjeli bi se na sve strane.

S dušom u nosu, Topolino bi dojurio u svoju rupu.

Zanimljivosti

Vjerovanje da je petak 13. nesretan dan datira od petka trinaestoga 1306. kada je kralj Filip od Francuske dao uhititi i mučiti vitezove Templare. Drugo tumačenje kaže da je petak 13. nesretan dan zato što je Isus umro u petak, a na Posljednjoj večeri je bilo 13 ljudi.

Humor

Ivice, nabroji Deset zapovijedi ne moraš po redu. – Osma, prva, peta, deseta, treća, četvrta, deveta, druga, sedma, šesta.

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)