Jedna ali stvarno dobra stvar Novo!

0 preuzimanja

bicikla-djecak-animacijaLiječnik je nemoćno slijegao ramenima: kod pacijenta ne opažaju se nikakvi znakovi poboljšanja. Već deset dana nije reagirao na lijekove. Bezvoljno ispružen na bolesničkom krevetu, izgledao je kao da se više ne želi boriti za život. Sljedećega je dana liječnik ponovno obišao pacijenta. Iznenadio se. Sve vrijednosti bile su u granicama normale. Starac je sjedio naslonjen na jastuk, a lice mu je dobivalo boju koja ulijeva nadu. Što se dogodilo? Jučer smo se bojali za vaš život, a danas...? Starac se nasmiješio. Dugo je klimao glavom, a zatim priznao: "Imate pravo. Nešto se dogodilo. Jučer me posjetio unuk i rekao: Djede, moraš kući. Pokvario mi se bicikl." Stvarno dobra stvar!

Pregleda: 1996 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ako ti je stalo do Crkve
Ako ti je stalo do Crkve

Crkva_katolickaAko ti je stalo do Crkve ne raspredaj odveć o njoj. I ne pitaj koliko je u njoj baštine vječnosti, a koliko naplavina vremena. Ne pitaj pamti li ona, živi li doslovce, Isusov Govor na gori. Ne pitaj je li joj većma stalo do hramova od mramora ili do hramova Duha Svetoga, do srca ljudskoga. Ne pitaj koliko je u njoj obiteljskog duha, obiteljske skrbi. Ne pitaj čemu počasti koje si njezini službenici međusobno iskazuju, koje je značenje počasnih naslova kojima se oslovljavaju. Ne pitaj je li joj bliže ulagivati se moćnicima ovoga svijeta ili zauzimati se za najmanje. Ne pitaj je li dostojna iskazanog joj povjerenja, je li vjerna svomu poslanju. Ne pitaj je li zauzeta djeliteljica milosti ili se zapleće o ispraznosti. Ne pitaj ide li ususret svijetu kojemu je upućena. Budi ti Crkva koja ide ususret. I ne odustaj od Crkve svoje, ne dijeli se od nje. Budi ti onaj po kojemu će Evanđelje prolaziti svijetom. Budi ti čovjek obiteljskog mentaliteta. Budi ti svima poslužitelj. Budi ti onaj koji će održavati Božju prisutnost, Božju malenost. Budi ti kruh koji se lomi i razdaje. Budi ti žarke i postojane vjere. Budi ti blaga i ponizna srca. Ti, ti učini sve što je do tebe, da Isus, kad ponovno dođe, nađe vjere, nađe srce ljudsko, srce bratsko, na zemlji. U Crkvi. (Stjepan Lice)

Godišnja doba - pps
Godišnja doba - pps
Godisnja_doba_prica_za_razmisljanjeGodišnja doba - priča za razmišljanje pps Poučna priča o četvorici braće kojima je otac dao zadatak da pogledaju stablo kruške u različita godišnja doba kako bi ih naučio da ne sude prebrzo o stvarima i događajima.

Zanimljivosti

Stari su Poljičani uz molitvu za pokojne imali i svojevrstan pozdrav pokojnicima koji se izgovarao na ulazu u groblje: “Dobro jutro mrtvu ljudi, vi ste bili ka i mi, a mi ćemo ka i vi, Bog vam dao pokoj višnji!”

Humor

Pametni ljudi uvijek su puni sumnji – objašnjava profesor filozofije. Samo budale su uvijek u sve potpuno uvjerene. – Jeste li sigurni da je to baš tako? – sumnjičavo će jedan od studenata. – Apsolutno! – reče profesor.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)