Žličica - o pripravi za smrt Novo!

0 preuzimanja

U bolnici svećenik posjećuje jednu dragu staricu: - Kako ste danas, bako? - Dragi moj župniče, dobro je. Što ću se žaliti, već sam stara. Gospodin mi je podario divan život i ja sam spremna za vječnost. Željela bih vas nešto zamoliti. Kada umrem neka me pokopaju sa žličicom u ruci. - Sa žličicom?! Oprostite, ali zašto sa žličicom? - Još kada sam bila sasvim mala, uvijek sam rado sjedala za blagdanski stol, na ručkove i večere. I uvijek bih, sve do danas, prvo pogledala stoji li mala žlica pored tanjura. I uvijek bih, sve do danas, prvo pogledala stoji li mala žlica pored tanjura. Ne razumijem?!? - reče župnik - Pa najbolje uvijek dolazi na kraju. – odgovori starica Kada ljudi budu prolazili pored mog lijesa i kad se zapitaju što će mi žličica u ruci... recite im da imam žličicu jer me tek sad čeka ono najbolje!

Pregleda: 1724 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Newtonov poučak o uskrsnuću mrtvih
Newtonov poučak o uskrsnuću mrtvih

Jednom su zapitali Isaca Newtona: Kako je moguće da tijela mrtvih, odavno raspadnuta, ponovo postanu tijela svojih duša?

Zbogom, laku noć ili dobro jutro
Zbogom, laku noć ili dobro jutro

Jednog je pobožnog čovjeka pregazio automobil. U bolnici su mu rekli da će živjeti još samo nekoliko sati. Kako je njemu smrt bila prijelaz u vječnu slavu ostao je potpuno miran. Dozvao je obitelj da se oprosti.

Zanimljivosti

Grčka crkva štuje Klaudiju Prokulu, Pilatovu ženu, kao sveticu 27. listopada (sv. Prokla), a etiopska 19. srpnja (sv. Abrokla).

Humor

Ivica piše pisanu provjeru znanja. UČITELJICA: Ivice, nadam se da te ovaj put neću uhvatiti kako prepisuješ? IVICA: Učiteljice, i ja se nadam.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)