Ribiči - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

riba-tava-ilustracija-clipartDva su čovjeka otišla na pecanje.

Jedan je bio iskusan ribič, a drugi nije.

Svaki put kad bi iskusni ribič uhvatio veliku ribu, stavio bi je u kutiju s ledom. A onaj drugi kad bi uhvatio veliku ribu, vraćao bi je u vodu.

Iskusni ribič je promatrao taj ritual, i na kraju dana, umoran od gledanja, upita ga: ”Zašto stalno vraćaš velike ribe?”

Drugi ribič odgovori: ”Zato što imam malu tavu.”

Ponekad smo i mi kao neiskusni ribič: odbacujemo velike planove, velike snove, velike poslove i velike prilike samo zato što je naša vjera premalena.

Pregleda: 833 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Kvaliteta knjige
Kvaliteta knjige

Kada su pitali Aristotela «kako donijeti sud o kvaliteti neke knjige, odnosno napisanog», odgovorio je: - Prvo je bitno vidjeti je li autor kazao sve ono što je morao kazati, zatim je li kazao samo ono što je trebao kazati, i na kraju, je li to kazao onako kako je to trebao kazati!

Bumbar - o postojanju Boga
Bumbar - o postojanju Boga

Želeći ohrabriti one koji nemaju pouzdanja u svoje snage i sposobnosti Arthur Lassen je čovjeka usporedio s bumbarom: Tko god misli ili govori Ja to ne mogu!, sam si postavlja nepotrebne granice.

Zanimljivosti

Najstarija crkva u Portu (Portugal) Sao Martinho de Cedofeita nosi naziv “brzo napravljena” (cedofeita) jer je završena nekoliko mjeseci prije roka.

Humor

Izgubio sam pamćenje, potužio se neki stogodišnji pustinjak svom jednako starom subratu. – Što si izgubio?, upita ovaj, koji je bio prilično nagluh. – Ne sjećam se…

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)