Sreća je relativna Novo!

0 preuzimanja

zatvor_ilustracijaDva su čovjeka u zatvoru dijelili istu ćeliju. Imali su potpuno iste uvjete, ali jedan je stalno bio dobro raspoložen, a drugi stalno nesretan.

- Zašto si tako tužan? - pitao je onaj optimistični i zadovoljni onoga drugog.

- Čemu ću se radovati? Ja jednostavno nemam sreće u životu. Do nedavno sam bio slobodan i imao sve što god sam poželio, provodio život u odmaralištima, na putovanjima... a sad sam ovdje zarobljen, dok život prolazi - odgovorio je nesretni čovjek. - A zašto si ti tako zadovoljan?

- Vidiš, nedavno sam bio u drugom, puno gorem zatvoru. Hrana je bila loša, ćelije užasne, a imao sam i cimera koji je bio nasilan i stalno me tukao, ovo ovdje je odmaralište u odnosu na zatvor iz kojega sam premješten. Mnogi tamošnji zatvorenici sanjaju da su ovdje, ali sam samo ja dobio premještaj. Zašto ne bih bio sretan?

Sreća je relativna. Za bolesnoga, sreća je da bude zdrav. Za onoga tko je siromašan sreća je bogatstvo. Pojam sreće razlikuje se od osobe do osobe - svatko ju doživljava na svoj način.

autor nepoznat

Pregleda: 749 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Priča o monahu koji je znao odgovore na najteža pitanja na svijetu
Priča o monahu koji je znao odgovore na najteža pitanja na svijetu

Monah koji je znao odgovore na najteža pitanja na svijetu:

Neki čovjek dođe monahu i kaže mu: “Kako mogu vjerovati da od običnog kruha i vina postaju Isusovo tijelo, dakle tijelo i krv?”

Čin ljubavi
Čin ljubavi

Ljubim te, Bože moj,
svim svojim srcem i dušom...

Zanimljivosti

Egipatski svećenici su osim faraona Amonovim sinom proglasili samo Aleksandra Velikog sina Filipa II i epirske princeze Olimpije. Aleksandar je jedini stranac koji je ikada nosio ovaj naslov, a inače je za vrijeme svojih pohoda u Egiptu dočekan kao osloboditelj.

Humor

Molitva informatičara: “U ime Oca, i Sina i Duha Svetoga. ENTER! ”

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)