Filip i Demosten Novo!

0 preuzimanja

Philip1Grčki vladar Filip bijaše okružen laskavcima i licemjerima. Nekolicina dvorskih ulizica potražiše slavnoga govornika Demostena s namjerom da ga nagovore da im se pridruži u hvalospjevu kralju Filipu. - Zašto nikada nijednom rječju ne pohvališ kralja? Zašto ne nađeš nijednu lijepu riječ za mnoge njegove odlike? - Koje su to odlike? - upita Demosten. - Eto, kralj je izvrstan govornik, vrlo lijep čovjek, a bogme, i najviše može popiti - rekoše kaditelji i dvoličnici. Demosten im odgovori: - Prvo je pohvala za odvjetnika, drugo za ženu, treće za spužvu, a nijedno za kralja!

Grcka legenda

Slični dokumenti

O klevetanju
O klevetanju

Rabi Izak iz Workia pokušava uspostaviti mir između različitih skupina. Na ogovaranja i klevete protiv sebe, reagirao je najčešće šutnjom. Nikada se zbog toga nije srdio, niti dao isprovocirati.

Kako nastaju predrasude?
Kako nastaju predrasude?

Grupa znanstvenika zatvorila je u kavez 5 majmuna i na sredinu postavila ljestve s bananama na vrhu.

Svaki put kada bi se jedan majmun popeo na ljestve znanstvenici bi ostale polili hladnom vodom!

Zanimljivosti

U zabavnom parku Gardaland, u Italiji, izgrađena je katolička crkva posvećena sv. Filipu Neriju, u kojoj pojedine grupe imaju svetu Misu.

Humor

Na vjenčanju. – Pristaje li mladoženja promijeniti status u oženjen? – Da. Pristaje li mlada promijeniti status veze u udata? – Da. Molim kumove da lajkaju.

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)