Zadovoljni ribar Novo!

0 preuzimanja

GarfieldIndustrijalac se zgrozio kad je našao ribara koji je ležao pokraj svojeg čamca i pušio lulu.

- Zašto ne loviš ribu?, upitao ga je industrijalac. - Jer sam za danas dosta ulovio. - Zašto ne uloviš još više? - A što bih s ulovom? - Zaslužio bi više novaca. Onda bi mogao kupiti motor i staviti ga na čamac te otploviti u dublju vodu i uloviti više ribe. To bi ti donijelo novca kojim bi mogao kupiti bolju mrežu. Tako bi imao više ribe i više novaca. Uskoro bi imao toliko da bi kupio dva čamca... čak flotu čamaca. Tada bi mogao biti bogat kao što sam ja. - I što bi onda radio? - Onda bi mogao uistinu uživati u životu. - Što mislite, što sad činim?

ŠTO BI RADIJE IMAO: BOGATSTVO ILI SPOSOBNOST DA UŽIVAŠ?

Anthony de Mello

Pregleda: 874 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

J. L. Borges i Zdravo Marijo
J. L. Borges i Zdravo Marijo

Svako vrijeme donosi svoje, a kod mene i svoga pisca. U posljednje vrijeme, u slobodno vrijeme, „aktivno se družim“ s jednim od najpoznatijih argentinskih pisaca, Jorgem Luisom Borgesom.

Uspjeh ili promašaj
Uspjeh ili promašaj

edison-zaruljaUspjeh ili promašaj?

Thomas Edison je isprobao 2000 različitih elemenata kako bi saznao koji najbolje odgovara za žarnu nit u žarulji. Kada niti jedan od isprobanih nije ispunio očekivanja njegov pomoćnik se požalio: "Sav naš trud je bio uzaludan. Nismo ništa otkrili."

Edison je vrlo samouvjereno odgovorio: "Oh, prešli smo dugi put i naučili puno toga. Sada znamo da postoji 2000 elemenata koje ne možemo koristiti za izradu žarulje."

tekst preuzet sa: hr.facebook.com

Zanimljivosti

Zaštitnik Venecije, sumnjivo lijepog grada, kako reče Thomas Mann bio je sv. Teodor dok mletački trgovci nisu 828. g. ukrali relikviju sv. Marka iz Aleksandrije.

Humor

Da žive u današnje vrijeme: Sveti Jure bi se našao na meti društva za zaštitu životinja i vjerojatno dekanoniziran. Homer bi bio suđen zbog klevete i širenja lažnih vijesti. Mojsije bi bio optužen za izazivanje opće opasnosti i remećenja eko-sustava. Aladin bi pokušao protrljati žarulju i ubila bi ga struja. Cezar bi bio svrgnut zbog neodgovorne politike na Rubikonu i osuđen zbog nezakonite kocke. Odisej bi se, nakon povratka kući, suočio s brakorazvodnom parnicom kao odštetom za neredovito ispunjavanje bračnih dužnosti i prijevaru. Kraljević Marko bi dobio trajnu zabranu za jahanje zbog pijanstva, kao i tužbu zbog navođenja životinja na alkoholizam i uništavanje putne infrastrukture. Edip bi pronašao dobrog psihoanalitičara i izbjegao incest. Orfej bi se drogirao i izdavao albume za “Croatia records”. Kaligula bi bio gradonačelnik. Nostradamus bi imao agenciju za proricanje i plaćeni termin na Net-TV. Tesla bi i dalje bio ispred svog vremena.

Poslovice

Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica)