Filozofija moga oca Novo!

0 preuzimanja

Što ima? - Nema ništa. Učim. Učiš? Čestitam. - Pala sam na ispitu. Pala? Čestitam. - Položila sam ispit. Super. Čestitam. Gdje si? - Evo me u gradu. Izašla sam. Izašla? Čestitam. Jutros… Ja sam na poslu, gdje si ti? - U kući. U kući? Čestitam. - A zašto ti meni stalno nešto čestitaš? Pa… Prekidam ga. - Znaš, tata, možda ti to i nije loše. Shvaćati život kao niz malih uspjeha na kojima se čestita!

Nepoznat autor

Pregleda: 758 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 05. 2020.

Slični dokumenti

Sok od naranče - priča o kontroli emocija
Sok od naranče - priča o kontroli emocija

Priznati stručnjak iz područja ljudskih potencijala držao je predavanje.

Nakon uvodnog dijela, on uze naranču u ruke i upita: »Ako stisnem iz sve snage ovu naranču, što će izaći iz nje?»

Jedna djevojka iz prvog reda dobaci: »Glupog li pitanja! Ako stisnete naranču iz naranče će izaći sok od naranče.» Predavač reče: »Točno. Iz naranče će izaći narančin sok jer je samo to unutra.”

Tako je i s ljudima: Kad nas stisnu problemi, brige, strahovi, kad nas se ogovara, kad nas netko uvrijedi, kad nam nanese bol... iz nas izađu bijes, mržnja, prezir, strah, ljutnja, zloba... Rekli bismo da je to izašlo iz nas zato što nam je netko rekao ovo ili učinio ono, ali istina je da iz nas može izaći samo ono što imamo u sebi.

Upamtite, ako vas nešto optereti, iz vas će uvijek izaći samo ono što je već u vama.

Iz naranče nikad neće izaći sok od jabuke.

Isto tako iz vas nikad neće izaći ono što već nije u vama.

autor nepoznat

Mudrost dvorske lude - o vlasti i vladanju
Mudrost dvorske lude - o vlasti i vladanju

Behlul se mogao slobodno kretati po palači sultana Haruna el-Rašida jer je bio dvorska luda, a dvorska je luda čovjek koji svoju mudrost skriva iza zastora ludosti.

Zanimljivosti

Prema staroj židovskoj legendi gavran je pocrnio jer se nije htio vratiti na Noinu arku nego se ostao hraniti strvinama, a izvorno je bio bijel. Postao je slikom đavla koji ljudima oduzima razum i odvodi ih u paklene tame.

Humor

Izgubio sam pamćenje, potužio se neki stogodišnji pustinjak svom jednako starom subratu. – Što si izgubio?, upita ovaj, koji je bio prilično nagluh. – Ne sjećam se…

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)