Nepodnošljivost Novo!

0 preuzimanja

pustinjaOtac Abraham je veći dio svog života proveo u pustinji. Prolaznici su bili prava rijetkost. Jedne večeri se namjerio jedan prolaznik na Abrahamov šator. Abraham je kao dobar domaćin ponudio prolazniku večeru. Dok se večera pripremala Abraham je doznao u razgovoru da je taj prolaznik štovalac boga vatre. Abraham ga istjera van. Te noći Bog mu se ukazao u snu i upitao ga zašto je istjerao tog čovjeka iz svog šatora. Abraham mu odgovori da taj čovjek ne štuje pravoga Boga nego vatru. Bog mu tada reče: Ja ga podnosim već 63 godine, a ti ga nisi mogao podnijeti jednu večer?

Anthony de Mello

Pregleda: 677 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Čišćenje
Čišćenje
ciscenje-animacijaBog ti je dao dar života. Na samom početku udahnuo ti je besmrtnu dušu, zazvao te imenom i rekao: "Volim te, dijete moje." I tako čovjek raste, poput prekrasnog stabla, na mjestu koje mu je povjereno i u okolnostima koje ne može birati. U što će se prometnuti to ljubljeno Božje dijete? Čuješ li, svakog jutra Božji šapat struji u zrakama sunca: "Volim te, dijete moje." Svaku večer zvijezde trepere bez obzira vidimo li ih ili ne. To nas Bog pokriva ogrtačem mirnog i okrepljujućeg sna. Prolaze dani. Pomalo se naviknemo na Božje darove i postajemo svjesni svojih mogućnosti. Zaboravljamo da smo sve što imamo primili od Boga. Počinjemo borbu za svoj ego i svoje ciljeve. Uz mnogo truda postižemo svoje ciljeve. Postajemo uspješni u društvu ali ambicijama nikad kraja... Tako lako nam se dogodi pa precijenimo svoje mogućnosti. Ali mi smo snažni i možemo učiniti sve što želimo. Mi smo slobodni i porušit ćemo sve zapreke koje su pred nama. I dokle tako.....nitko od nas ne zna. A Bog?.... On je naša tradicija - nećemo ga potpuno zaboraviti. "Što se to događa? Zašto mi oduzimaju život? O Bože, gdje si?" Patnja je neizbježna. Doći će prije ili poslije... Bilo kao bolest, poteškoće u obitelji, zajednici ili društvu. Tek u boli čovjek počinje svoje čišćenje. Otvara mu se dimenzija duha i njegovog dubokog, potpunog ispunjenja u Bogu. Kada čovjek jednom shvati da je patnja poput vrata u njegovu nutrinu, počinje čitati znakove koje mu Bog daje. "Na mene si ruku svoju stavio." Ps 139 "Odlučio si, Bože, otvoriti oči duše kojima još nisam progledao." "O Bože, zar nije bilo dovoljno, zašto vatra? Što će od mene ostati?" "Ne boj se, dijete moje. Tvoj život ima smisla. Kroz vatru, podarit ćeš ljudima oko sebe toplinu - ljubav. Jer iz ljubavi si stvoren i po njoj ti je dan život. Konačno, i vrata u vječnost jesu LJUBAV." Svi smo pepeo i prah, ali Bog nije tu učinio kraj. Jednom ti je dao neumrlu dušu i pozvat će te šapatom: "Volim te, dijete moje. Dođi u moj dom." autor nepoznat
Prijateljstvo - ne mogu ti uhvatiti dugu
Prijateljstvo - ne mogu ti uhvatiti dugu
duga-prijateljstvo-animacijaDa ti mogu uhvatiti dugu, učinio bih to. Samo za tebe, da njezinu ljepotu dijelim s tobom. U dane kad se osjećaš usamljeno mogao bih podići planinu samo za tebe. To bi bila planina iskrenosti, mjesto na kojem možeš biti sam sa sobom. Da mogu sve tvoje probleme uzeti u svoje ruke, bacio bi ih u more. Ali sve te stvari su meni nemoguće. Ne mogu ti podići planinu ni uhvatiti dugu. Zato dopusti mi da budem ono što najbolje znam: PRIJATELJ KOJI JE UVIJEK UZ TEBE.

autor nepoznat

Zanimljivosti

Po istraživanju Vijeća europskih biskupskih konferencija, u Europi postoje zemlje koje imaju konfesionalni vjeronauk, općekršćansku vjersku nastavu ili obveznu religijsku kulturu. Nikakva modela vjeronauka u školama nema u Albaniji, Bjelorusiji, Bugarskoj i Sloveniji.

Humor

Sudarili se svećenik i rabin. Svećenik ljutit iziđe iz auta i počne vikati. Rabin izvadi bocu vina iz auta i ponudi mu rekavši kako će se uz vino lakše dogovoriti. Svećenik otpije i vrati mu bocu. Ovaj spremi bocu ni ne okusivši vino. Svećenik ga upita zašto on ne pije. “Čekat ću policiju!” na to će rabin.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)