Sreća je relativna Novo!

0 preuzimanja

zatvor_ilustracijaDva su čovjeka u zatvoru dijelili istu ćeliju. Imali su potpuno iste uvjete, ali jedan je stalno bio dobro raspoložen, a drugi stalno nesretan.

- Zašto si tako tužan? - pitao je onaj optimistični i zadovoljni onoga drugog.

- Čemu ću se radovati? Ja jednostavno nemam sreće u životu. Do nedavno sam bio slobodan i imao sve što god sam poželio, provodio život u odmaralištima, na putovanjima... a sad sam ovdje zarobljen, dok život prolazi - odgovorio je nesretni čovjek. - A zašto si ti tako zadovoljan?

- Vidiš, nedavno sam bio u drugom, puno gorem zatvoru. Hrana je bila loša, ćelije užasne, a imao sam i cimera koji je bio nasilan i stalno me tukao, ovo ovdje je odmaralište u odnosu na zatvor iz kojega sam premješten. Mnogi tamošnji zatvorenici sanjaju da su ovdje, ali sam samo ja dobio premještaj. Zašto ne bih bio sretan?

Sreća je relativna. Za bolesnoga, sreća je da bude zdrav. Za onoga tko je siromašan sreća je bogatstvo. Pojam sreće razlikuje se od osobe do osobe - svatko ju doživljava na svoj način.

autor nepoznat

Pregleda: 785 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Prva propovijed
Prva propovijed

U crkvu je na misno slavlje, među ostalim vjernicima, došla i mlada obitelj s troje malene, predškolske djece.

Dvoje, tek nešto starije djece bilo je mirno, dok je treće, najmlađe, već od početka mise neprestano - čas glasnije, čas tiše - tražilo nešto od svojih roditelja. I činilo se da uvijek traži nešto drugo, a ne ono što su mu se oni toga časa dosjetili pružiti.

Nesreća može donijeti rast
Nesreća može donijeti rast

"Nesreće mogu donijeti rast i prosvjetljenje", reče učitelj.

Zanimljivosti

Puno ime Los Angelesa je ”El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Porciuncula”, što u prijevodu znači Grad Anđela.

Humor

Do biskupa je došao glas da jedan od mlađih svećenika gotovo nikada ne moli brevijar. Za vrijeme vizitacije pregleda mu brevijar i pokaže svoj: – “Moj brevijar je gotovo potrošen a vaš je kao nov!” “Za razliku od Vas ja svoje stvari držim uredne!” – odgovori svećenik.

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)