Savez žene i života - preduvjet majčinstva

40 preuzimanja

  • Ukazati na važnost prihvaćanja sebe kao žene, prihvaćanja života kao Božjega dara i življenja odgovornosti roditeljstva.
  • Otkriti svoje dostojanstvo i svoj ženski »genij« te iznaći načine da se, unatoč teškoćama, sačuva savez između žene i života u kontinuitetu njegovih faza.
  • Shvatiti da su odgovornost prema vlastitu životu i davanje pozitivnoga primjera preduvjet da bi djeca mogla nastaviti čuvati savez s Bogom i životom
Veličina: 224.48 KB
Pregleda: 740 Pregleda
Preuzimanje: 40 puta
Ažurirano: 02. 08. 2019.

Slični dokumenti

Brak - oslonac majčinstva
Brak - oslonac majčinstva
  • Prikazati na koji je način brak oslonac majčinstva, pojašnjavajući kršćansko poimanje braka putem sastavnica bračne privole i tri njegove perspektive: sakramentalne, prijateljske i intimne.
  • Osnažiti majčinstvo u perspektivi odnosa sa suprugom.
  • Posvijestiti da je rad na sebi preduvjet skladnoga bračnoga zajedništva
Doprinos žene Crkvi i društvu
Doprinos žene Crkvi i društvu
  • posvijestiti dostojanstvo i ulogu žene u Crkvi i u društvu;
  • poticati na odgovornost prema vlastitom životu i davanju pozitivnog primjera;
  • nastojati uvijek u Blaženoj Djevici Mariji tražiti uzor, model i pomoć..

Zanimljivosti

Martin Luther izvjesio je 31. listopada 1517. na vrata katedrale u Wittinbergu 95 teza o oprostima, dogmama i uređenju crkve. Zanimljivo je da ovaj događaj u svojim djelima ne spominje ni jednom jedinom riječju.

Humor

Jedan bračni par odlučio je ove zime provesti tjedan dana u južnim krajevima. Iz poslovnih razloga, muž je otputovao jedan dan prije svoje žene. Kada je stigao, ušao je u hotelsku sobu, izvadio svoj laptop i odmah poslao e-mail svojoj ljubljenoj supruzi. Međutim, u e-mail adresi izostavio je jedno slovo pa je e-mail stigao udovici koja je upravo pokopala svoga muža. *Ta ista upravo je pregledavala svoju poštu, kako bi eventualno pročitala sućuti svojih prijatelja i poznanika… Tada u sobu ulazi njezin sin i vidi majku kako onesvještena leži na podu. *Njegov pogled pada na monitor gdje piše: *To: moju ostalu ženu From: njenog prerano otputovalog muža Subject: stigao sam Najdraža, stigao sam. Već sam se snašao i vidim da je sve spremno za tvoj sutrašnji dolazak! Želim ti lijep put i očekujem te. S ljubavlju, tvoj muž! *P.S. Pakleno vruće je ovdje dolje!!!

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)