Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada 2021.

23. ožujka 2021.

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovnu i srednju školu održano je 23. ožujka 2021. godine. Zbog protuepidemijskih mjera ovogodišnja je olimpijada održana u matičnim školama natjecateljskih ekipa, a ne kako je bilo uobičajeno u jednoj školi domaćinu.

Iz tog razloga nisu održana tradicionalna tri kruga natjecanja (izostavljena su dva ekipna kruga), nego se natjecanje sastojalo samo od pisanog testa kojim se moglo osvojiti najviše 100 bodova, tako da je jedna ekipa mogla osvojiti maksimalno 400 bodova. Na natjecanju je sudjelovalo 18 osnovnih i 5 srednjih škola iz Splitsko-makarske nadbiskupije, od kojih je osam učenika pristupilo pisanju testa u online okružju. Tema natjecanja bila je: Biblija – pisana Božja riječ.

U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Tučepi“ iz Tučepi pod vodstvom mentorice Marine Šimić s osvojenih 358 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Skalice“ pod vodstvom mentorice s. Lidije Čotić s osvojenih 356 bodova, treće mjesto ekipa Osnovne škole dr. Franje Tuđmana iz Brela pod vodstvom mentora Tonija Trutina s osvojena 344 boda i četvrto mjesto ekipa Osnovne škole „Strožanac“ iz Podstrane pod vodstvom vjeroučitelja don Nikole Mikačića s osvojenih 336 bodova.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je ekipa III. gimnazije iz Splita pod vodstvom mentorice Ane Gelo s osvojenih 370 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira pod vodstvom mentorice Anite Vuletin s osvojenih 358 bodova, treće mjesto ekipa Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ iz Splita pod vodstvom mentorice Srđane Urlić s osvojenih 338 bodova i četvrto mjesto ekipa IV. gimnazije „Marko Marulić“ iz Splita pod vodstvom mentora Nikole Milanovića s osvojena 332 boda.

Objavljujemo ljestvice konačnog poretka nadbiskupijske vjeronaučne olimpijade za osnovnu školu i nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka za srednju školu.

 

Zanimljivosti

Crkvu Uskrsnuća na mjestu Isusova groba u stijeni podigli su vjernici u 4. st. Današnju Crkvu Svetoga groba podigli su križari 1149. godine.

Humor

Kompjuter me pobijedio u šahu. – Poslije sam ga prebio.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )