Vjeronauk - nedjelja Novo!

0 preuzimanja

farmer_animacijaNeki je seljak kudio susjeda što gubi vrijeme odlazeći u crkvu umjesto da radi nešto korisno. Ovaj mu odgovori: “Što bi rekao da ja ako imam sedam kuna usput nekom siromahu dam šest?” Da siromah mora biti za hvalan zbog primljenog dara. “A ako bi taj, umjesto da mi zahvali, tražio i sedmu kunu?” upita pobožni susjed. “Ma, zaslužio je batine, a ne novac!” Ali ti baš tako radiš! Bog ti je dao šest dana za rad, a sedmi za odmor i zahvaljivanje. A ti, umjesto da ga poštuješ zbog primljenog, želiš mu ukrasti i taj sedmi dan.
Pregleda: 857 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Boje prijateljstva
Boje prijateljstva

Pred mnogo vremena boje su sudjelovale u strašnoj prepirci. Svaka se boja proglašavala apsolutno najboljom, najvažnijom, najpotrebnijom, najdražom... ZELENA reče: «Jasno, ja sam najvažnija. Ja sam simbol života i nade.

Sija li kod vas sunce?
Sija li kod vas sunce?

- pripovijest iz davnih vremena

Zanimljivosti

Konoplja je u razdoblju od 3000 godina, sve do 1883., bila bila najkorisnija biljka. Koristila se za izradu tkanina, sapuna, papira, lijekova i ulja.

Humor

Harold Camping, vođa američŤke sekte predvidio je smak svijeta za 21. svibanj 2011, ali pošto se to nije dogodilo on se povukao u sebe i pao u depresiju. Haso, njegov susjed u Kaliforniji, vidjevši ga onako skrhanog, upita: Šta je ba Harolde, šta si tako pokis’o? – Ma čuo si valjda, nije mi se ostvarilo predviđanje. Svi mi se rugaju! -Joj, ma ‘ajde ba Harolde, svako pogriješi, nije smak svijeta!

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )