Postoje samo dva svijeta - Stjepan Lice Novo!

0 preuzimanja

andjeo-vrag-ilustracijaPostoje samo dva svijeta - stari svijet i evanđeoski svijet; samo dva načina života - stari život i evanđeoski život. Moguće je biti ili stari čovjek ili čovjek Evanđelja. Stari čovjek teži vladanju, evanđeoski čovjek služenju; Stari je čovjek sklon optuživanju, evanđeoski čovjek opravdavanju. Stari je čovjek sitničav, evanđeoski čovjek velikodušan. Stari čovjek uporno pokušava trgovati s Bogom, evanđeoski čovjek živi život kao dar. Stari čovjek je neprestano zabrinut, u evanđeoskom čovjeku živi djetinje povjerenje. Stari je čovjek sputan prošlošću, evanđeoski čovjek je čovjek budućnosti. Stari čovjek živi u duhu ispraznosti, evanđeoski čovjek u duhu blaženstava.

Stjepan Lice  

Pregleda: 1208 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Organizacija rada - priča o malom mravcu - istraživanje
Organizacija rada - priča o malom mravcu - istraživanje

Nekoć je živio sretan i vrijedan Mravac koji je dan za danom uredno išao na posao. Cijelog radnog dana je bio veseo i dobre volje pa si je ponekad i zviždukao vesele pjesmice.

Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom
Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom

Jedna je žena dovela svog sinčića Mahatmi Gandhiju i zamolila ga: "Reci mu da više ne jede kolače."

Zanimljivosti

Za pročitati Stari zavjet treba otprilike 38 sati, a za Novi zavjet 11 sati. kada bi čitali glasno, uobičajenom brzinom govora trebalo bi 70 sati i 40 minuta za čitanje cijele Biblije.

Humor

Učiteljica: “Ivice zašto si doveo djeda na roditeljski sastanak?” Ivica: “Zato što jedino on slabo vidi.”

Poslovice

Djeca dobivaju udarce koji pripadaju roditeljima. (Talijanska)