Tri slova - kratka priča o molitvi Novo!

0 preuzimanja

Pitao biskup jednog običnog vjernika čita li knjige s vjerskim sadržajem. - Ne čitam… jer… ne znam slova. Nikad nisam naučio pisati i čitati… - reče čovjek- ali u svojoj glavi imam TRI SLOVA:

jedno crno, jedno crveno, i jedno bijelo.

- Što znači crno, crveno i bijelo slovo? - upita biskup. - Crno me podsjeća na grijeh i na pakao pa ga se čuvam. - Crveno na Isusovu krv prolivenu za sve nas pa se uzdam u Njegovo milosrđe. - Bijelo me podsjeća na nebo, na raj, na nagradu koju će nam Bog dati ako mu ostanemo vjerni. Biskup na to reče: - Blago tebi! Tvoja tri slova vrijede više nego mnoge knjige koje sam ja pročitao.
Pregleda: 921 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Ruka - kratka priča
Ruka - kratka priča

Čovjek kojemu su operirali srce propovijeda kako je to doživio.

Dan prije operacije ušla je u njegovu sobu bolničarka. Uzela ga je za ruku i stisnula je rekavši da i on uzme njezinu ruku i stisne je.

Bajka o toplim pahuljicama
Bajka o toplim pahuljicama

Jednom davno živjelo je dvoje sretnih ljudi zvanih Tim i Maggie, sa svoje dvoje djece po imenu John i Lucy. Da bi se razumjelo kako su bili sretni, morate razumjeti kako je to bilo u to vrijeme. Vidite, u to vrijeme svatko je pri rođenju dobio malu, nježnu torbu s toplim pahuljicama.

Zanimljivosti

Prvi sačuvani oblik pobožnosti križnog puta nalazimo u Georgijanskom lekcionaru u kojem su opisani obredi što su se u Jeruzalemu obavljali između 5. i 8. stoljeća.

Humor

“Velečasni, mogu li spasiti dušu ako za crkvu dam 10 000 kuna?” – pita škrtac na umoru. “Nisam siguran, ali ja bih na Vašem mjestu pokušao.”

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)