Što je bilo poslije Novo!

0 preuzimanja

slon-clipartPromisli koliko često bojaš slonove? Psihologinja je studentima ekonomije dala vježbu „upravljanje vremenom”. Za 90 minuta trebaju obaviti 15 zadataka i skupiti što veći broj bodova. Zadatci su bili različiti i donosili su različiti broj bodova. Prijevod kartice teksta s engleskog jezika donosio je 30 bodova. Tri zadatka nosila su 10 bodova, napraviti brod od papira, zbrojiti brojeve do 20, priložiti poništenu prijevoznu kartu ili iskorišten bon nosilo je 2 boda... i... obojati četiri crteža slona! Mislila je: svatko će analizirat zadatke, i izabrati one koji nose najveći broj bodova. Ali studenti su izabrali bojanje slonova. Znali su oni da se isplati prevesti tekst, ali više im se sviđalo bojanje slonova. To u životu često činimo: radimo ono što nam se sviđa, a ne ono što bismo trebali. Nema ništa loše u bojanju slonova, ali ako želimo ostvariti neki cilj slonove treba staviti barem na drugo mjesto. Moramo naučiti postaviti prioritete; za bojanje slonova uvijek će se naći vremena.

prema istoimenoj knjizi Dubravke Miljković i Majde Rijavec

Pregleda: 384 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Zanimljivosti

Perma itsraživanjima jendog engleksog Sveuičlišta, poptuno je sveejdno kjoim se resdolijedom pšiu solva u nkeoj rijčei, jeidno je btnio da pvro i psoljednje solvo bduu isparvno naipasni. Osatatk mžoe btii skorz izmejšan, a da rijčei iapk bduu lkao čitljvie. To se dogđaa sotga jer čvojek ne čtia sovlo po svolo, ngeo cjielu rjieč ojdednom.Začuđujuće, zar ne? A uevijk su nam gvoroili da je pavrpois vžaan.

Humor

Propovjednik upita svoje župljane: Koliko vas je oprostilo neprijateljima? Oko 80% podigne ruke. Župnik ponovi pitanje glasnije, strožim tonom. Ovaj put svi podignu ruke osim jedne stare gospođe. Župnik ju upita: Zar vi ne namjeravate oprostiti svojim neprijateljima? – Ja nemam neprijatelja, starica će na to. – To je stvarno neobično. Koliko imate godina? – 98. Sve sam ih nadživjela.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )