Leptir i cvijet - priča o providnosti Novo!

0 preuzimanja

kaktus-ilustracija-clipartJednoga dana čovjek zamoli Boga za jedan cvijet i jednog leptira. Umjesto toga Bog mu dade kaktus i gusjenicu. Čovjek se ražalostio. Onda pomisli: Bog se ipak brine o svijetu... Nakon nekog vremena ode on pogledati što se dogodilo s kaktusom i sa gusjenicom, na koje je već bio gotovo zaboravio. Iz neuglednog, bodljikavog kaktusa izbio je veličanstven cvijet. a ružna se gusjenica pretvorila u prekrasnog leptira. Bog uvijek čini dobre stvari. On ih uvijek čini na DOBAR način, I ONDA KAD NAM SE ČINI DA JE POGRIJEŠIO. Ako ga nešto moliš, a dobiješ drugo IMAJ U NJEGA POVJERENJA. Možeš biti siguran da će ti u pravom trenutku dati baš ono što trebaš. Jer ono što želiš nije uvijek ono što ti treba! Bog uvijek odgovara na naše molitve, zato mu se i dalje obraćaj bez sumnji i mrmljanja... današnja BODLJIKA... ... sutra je CVIJET!

Pregleda: 768 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Euzebijeva moliva iz I. stoljeća
Euzebijeva moliva iz I. stoljeća

(Da budem mirotvorac)

molitva_ruke_drvoDaj mi, Bože,

- da ne budem neprijatelj ni jednoga čovjeka, ali da budem prijatelj svega što je trajno i vječno; - da nikada ne smišljam zlo portiv ikoga, a ako meni tko što loše smišlja, neka budem pošteđen, a da ne povrijedim onoga koji mi je htio nauditi; - da samo dobro ljubim, i tražim i postižem; - da svim ljudima želim sreću i nikomu ne zavidim; - da nikada ne čekam da drugi budu ukoreni zbog zla koje sam ja rekao ili učinio, nego da sebe korim dok se ne popravim; - da nikada ne postignem pobjedu koja bi boljela mene ili moje protivnike; - da pomirim prijatelje koji se srde; - da svom snagom pružim pomoć svima koji je trebaju; - da poštujem samoga sebe; - da krotim u sebi sve što bi moglo izazavati ljutnju; -da nikad ne govorim kako je netko zao ili je zlo učinio, nego da tražim dobre ljude i slijedim njihove stope.

(drevna Euzebijeva molitva - I. stoljeće)

Naravno i nadnaravno
Naravno i nadnaravno

Starče, netko vjeruje u naravno, a drugi opet u nadnaravno i svatko vidi ono u što vjeruje! - primijeti neki čovjek. - Pa što je tu čudno? - upita Starac.

Zanimljivosti

Uz janje, beskvasni kruh i gorko zelje za vrijeme pashalne večere oko stola kruže četiri obredne čaše vina.

Humor

– Kako možemo pomoći čovjeku koji je progutao preko 20 tableta za spavanje? – pita liječnik studente na praksi. – Što hitnije mu pozvati svećenika – odgovori jedan.

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)