O srditosti i opraštanju Novo!

0 preuzimanja

Asirija_ilustracijaJedan je opat običavao na vrlo zoran način poučavati mlađe učenike. Tako je svakog jutra bacao kamen na jedan kip koji je predstavljao pogansko božanstvo u ruševinama obližnjeg rimskog hrama. Uvečer je opat molio oproštenje.

- Oče, što to znači? - upitaju znatiželjni novaci. - Kad u jutru bacim kamen na ovaj mrtvi idol, pokušava li se on izmaknuti? A kada se uvečer pokušavam ispričati, vide li mu se na licu tragovi taštine?

Dok su učenici još bili zatečeni poukom, opat dometne:

- Braćo moja, nas ovdje ima sedam monaha. Želimo li dugo ostati povezani, morate se ponašati kao ovaj kip. Nitko se ne smije srditi kad ga netko uvrijedi, niti se ne smije uznositi kada ga netko zamoli da oprosti.

Ljudevit A. Maračić

Pregleda: 1334 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.
Document history:

o

Slični dokumenti

Kako me 11-godišnja djevojčica naučila praštanju?
Kako me 11-godišnja djevojčica naučila praštanju?

“Moja kći nije vidjela svog oca još od svoje četvrte godine. Sada ima 11. Kada je imala dvije godine, on me je kontaktirao i pitao ako mogu da mu dopustim da se odrekne svojih roditeljskih prava kako bi joj mogao prestati plaćati alimentaciju.

Ulica milosrđa - priča iz života
Ulica milosrđa - priča iz života

U Bolonji postoji jedna ulica koja nosi vrlo zanimljiv naziv: "Ulica milosrđa". Vrlo je zanimljivo kako je dobila to ime. U njoj se jednoga dana dogodilo ubojstvo.

Zanimljivosti

Vjerovanje da je petak 13. nesretan dan datira od petka trinaestoga 1306. kada je kralj Filip od Francuske dao uhititi i mučiti vitezove Templare. Drugo tumačenje kaže da je petak 13. nesretan dan zato što je Isus umro u petak, a na Posljednjoj večeri je bilo 13 ljudi.

Humor

Prve dvije godine roditelji uče djecu da hodaju i govore a slijedećih 16 da sjednu i umuknu.

Poslovice

Nema beznadnih situacija; postoje samo ljudi koji se u određenim situacijama osjećaju beznadno. (Tibetanska)