Svađa dvojice monaha Novo!

0 preuzimanja

srednjovjekovni-redovnik-stolBila jednom dva monaha, koji su punih četrdeset godina živjeli u istom samostanu, a da se nijednom nisu posvađali. Jednog dana jedan kaže drugome: - Ne misliš li da bismo se trebali bar jednom posvađati? Ovaj mu uzvrati: - Zašto ne? Oko čega ćemo se svađati? - Mogli bismo oko ovoga kruha - predloži prvi. - U redu, svađajmo se oko kruha. Kako se to radi? Ovako - rekao je prvi – “Ovaj kruh je sada moj. Što ćeš sad?” - Zadrži ga onda - rekao je drugi monah.

Pregleda: 1724 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Intervju s Gospodinom
Intervju s Gospodinom

Sanjao sam da imam intervju s Gospodinom. - A tako, ti bi me htio intervjuirati?, reče Gospodin. - Ako imaš vremena?- rekoh. On se nasmiješi: Moje je vrijeme vječnost. Što si me namjeravao pitati? Što Te najviše iznenađuje kod ljudi?

Ulica milosrđa - priča iz života
Ulica milosrđa - priča iz života

U Bolonji postoji jedna ulica koja nosi vrlo zanimljiv naziv: "Ulica milosrđa". Vrlo je zanimljivo kako je dobila to ime. U njoj se jednoga dana dogodilo ubojstvo.

Zanimljivosti

Crkvu Uskrsnuća na mjestu Isusova groba u stijeni podigli su vjernici u 4. st. Današnju Crkvu Svetoga groba podigli su križari 1149. godine.

Humor

– Maestro, zaista evanđeoski svirate! – Kako to? – Ljevica vam ne zna što čini desnica.

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)