Istinita priča o rasizmu Novo!

0 preuzimanja

avion_animacijaIstinita priča koja se dogodila u avionu kompanije British airways za vrijeme leta Johannesburg – London. Žena bjelkinja, stara oko pedeset godina, sjeda pored jednog crnca. Vidno uznemirena pozove stjuardesu. Stjuardesa : “U čemu je problem, gospođo?" Bijela žena: “Zar ne vidite? Smjestili ste me pored jednog crnca!! Nezamislivo mi je sjediti pored jednog od tih, tih odvratnih ljudi. Dajte mi drugo mjesto, molim vas!!" Stjuardesa: “Skoro sva mjesta su zauzeta. Provjerit ću ima li neko prazno mjesto." Stjuardesa se udaljila i vratila nakon nekoliko minuta: «Gospođo, u ekonomskoj klasi nema mjesta. Razgovarala sam s pilotom i rekao je da su sva mjesta zauzeta. Imamo još jedno jedino mjesto u prvoj klasi." Prije nego je Gospođa uspjela izustiti i jednu jedinu riječ stjuardesa nastavi: “U našoj aviokompaniji je gotovo nedopustivo da putnik iz ekonomske klase sjedi u prvoj klasi. Ali, bilo bi skandalozno dopustiti da netko sjedi pored jedne tako odvratne osobe." Okrene se čovjeku i reče: “Dakle, gospodine, ako želite, uzmite svoju ručnu prtljagu i premjestite se u prvu klasu." Putnici koji su slušali ovaj razgovor spontano su počeli pljeskati. DODATAK PRIČI: Kada je Albert Einstein došao u Sjedinjene Države pitali su ga koje je rase. Odgovorio je: «LJUDSKE»

Pregleda: 1155 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Dječak i pas - priča o diskriminaciji osoba s invaliditetom
Dječak i pas - priča o diskriminaciji osoba s invaliditetom

U izlogu trgovine kućnim ljubimcima pojavio se natpis «PRODAJU SE PSIĆI». Neki je dječak pročitavši natpis odlučio ući u trgovinu da se raspita. «Koliko koštaju psići?», pitao je vlasnika trgovine.

Crni balon - poučna priča o diskriminaciji
Crni balon - poučna priča o diskriminaciji

Jedan dječak crne boje kože zadivljeno je gledao trgovca balonima na nekom sajmu. Bio je to veoma vješt trgovac koji je znao privući pažnju. Pustio je u zrak crveni balon i mnogo malih budućih kupaca je zadivljeno gledalo kako se balon diže visoko u zrak.

Zanimljivosti

Naši zaposlenici rade mnogo i sretni su, objasnio je Thomas Kuwatch menadžer tvrtke. Troje radnika otpušteno je, a dvoje je dalo otkaz ne mogavši podnijeti toliku sreću.

Humor

Kompjuter me pobijedio u šahu. – Poslije sam ga prebio.

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)