Crni balon - poučna priča o diskriminaciji Novo!

0 preuzimanja

baloni_animacijaJedan dječak crne boje kože zadivljeno je gledao trgovca balonima na nekom sajmu. Bio je to veoma vješt trgovac koji je znao privući pažnju. Pustio je u zrak crveni balon i mnogo malih budućih kupaca je zadivljeno gledalo kako se balon diže visoko u zrak. Zatim je pustio da se prema nebu vine plavi balon Onda pak žuti, pa bijeli, pa ljubičasti... A dječak je dugo gledao u crni balon u trgovčevoj ruci. Konačno se odvažio i upitao: “Gospodine, ako pustite crni balon hoće li se i on dignuti visoko u zrak kao ovi drugi?” Čovjek se srdačno nasmiješi dječaku i pusti konac koji je pridžavao crni balon. Dok se balon dizao u zrak, visoko, visoko k ostalim balonima reče: SINKO, NIJE BITANA BOJA. ONO ŠTO JE U NJEMU PODIŽE GA U ZRAK.

autor nepoznat

Pregleda: 1122 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Istinita priča o rasizmu
Istinita priča o rasizmu

Istinita priča koja se dogodila u avionu kompanije British airways za vrijeme leta Johannesburg – London. Žena bjelkinja, stara oko pedeset godina, sjeda pored jednog crnca.

Dječak i pas - priča o diskriminaciji osoba s invaliditetom
Dječak i pas - priča o diskriminaciji osoba s invaliditetom

U izlogu trgovine kućnim ljubimcima pojavio se natpis «PRODAJU SE PSIĆI». Neki je dječak pročitavši natpis odlučio ući u trgovinu da se raspita. «Koliko koštaju psići?», pitao je vlasnika trgovine.

Zanimljivosti

Najduže svjetsko hodočašće je u Santiago de Compostelu, svetište sv. Jakova apostola u Španjolskoj. “Francuski put” dužine 800 km hodočasnici prelaze pješice, na konjima ili biciklom. Ako se krene iz Pariza, putem koji se skupa sa još 3 ujedinjuje u “Francuski put” duljina hodočašća je čak 2 000 km.

Humor

Poglavar reda ispraća skupinu misionara koji odlaze među kanibale. Na kraju svoga ohrabrujućeg govora reče im:

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)