Sedam svjetskih čuda Novo!

0 preuzimanja

Grupu studenata su zamolili da nabroje ono što misle da je danas “Sedam svjetskih čuda”. Iako je bilo nekih razlika, najčešći odgovori su bili: sedam_svjetskih_cuda_ilustracija 1. Egipatske piramide 2. Taj Mahal 3. Grand Canyon 4. Panamski kanal 5. Empire State Building 6. Bazilika sv. Petra 7. Kineski zid Za vrijeme prikupljanja glasova, profesorica je primijetila da jedna studentica još nije završila. Upitala ju je ima li problema sa svojom listom. Djevojka je rekla: „Da. Ne mogu se odlučiti jer ih ima toliko.“ Učiteljica joj je rekla: „Pročitaj ono što si napisala, možda ti mi pomognemo.“ Djevojka oklijevajući pročita:

„Mislim da 7 svjetskih čuda jesu: 1. Vidjeti 2. Čuti 3. Dodirnuti 4. Okusiti 5. Osjećati 6. Smijati se 7. Voljeti“

U sobi je nastala grobna tišina. Stvari koje mi vidimo kao jednostavne i svakodnevne, su stvarno čudesne! Najvrjednije stvari u životu ne mogu se napraviti ili kupiti.

autor nepoznat

Pregleda: 762 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Osmjeh ništa ne košta
Osmjeh ništa ne košta

osmjeh_clipartOsmijeh nas ništa ne košta, a djeluje čudesno. Obogaćuje onoga kome je namijenjen, a ne osiromašuje onoga, koji ga poklanja. Nitko nije tako bogat, niti tako siromašan, da si ga ne bi mogao priuštiti. S njime svatko samo dobija. Osmijeh unosi sreću u dom, pozdrav je prijatelju, pomoć pri sklapanju poslova. Osmijeh je kao odmor za umornoga, putokaz izgubljenomu, sunčana zraka za žalosnoga i najbolji prirodni lijek protiv ljutnje. Ne može ga se kupiti, posuditi ili ukrast, jer ima pravu vrijednost samo kad ga se poklanja.

Čavli u ogradi
Čavli u ogradi

cavao_animacija_ilustracijaBio jedan mali dječak koji je imao lošu narav. Otac mu je dao vreću punu čavala i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, zakuca jedan u ogradu.

Prvoga je dana dječak zakucao 37 čavala. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci naučio je kontrolirati svoj bijes i broj zakucanih čavala se smanjivao.

Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati čavle u ogradu.

Napokon je osvanuo dan u kojem dječak nije nijedan čavao zakucao u ogradu.

Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.

Otac mu je na to rekao: Svakoga dana kada uspiješ kontrolirati svoje ponašanje, iz ograde iščupaj po jedan čavao.

Dani su prolazili i jednoga je dana dječak došao kazati svom ocu da je izvadio sve čavle.

Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.

Rekao je: Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi.

Ograda više nikad neće biti ista.

Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi.

Možeš čovjeka ubosti nožem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju. Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička.

Zanimljivosti

Najveća vjerska građevina na svijetu je hram bogu Višnu u Angkoru.

Humor

Propovjednik upita svoje župljane: Koliko vas je oprostilo neprijateljima? Oko 80% podigne ruke. Župnik ponovi pitanje glasnije, strožim tonom. Ovaj put svi podignu ruke osim jedne stare gospođe. Župnik ju upita: Zar vi ne namjeravate oprostiti svojim neprijateljima? – Ja nemam neprijatelja, starica će na to. – To je stvarno neobično. Koliko imate godina? – 98. Sve sam ih nadživjela.

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)