Bit ćeš siguran da voliš - Mali Princ Novo!

0 preuzimanja

Mali_Princ_ruza_ilustracija“Nitko me ne voli”, reče Mali Princ i sakrije rukama lice.“Voliš li ti ikoga?” upita Lisica.“Volim svoju ružu, ali…”, reče Mali Princ i zastane. “Bit ćeš siguran da voliš kad budeš mogao reći: ‘Ne možeš napraviti ništa da te prestanem voljeti!’” reče Lisica.

“Ljudi su često nesretni”, nastavi Lisica, “kažu: ‘Nitko me ne voli.’ Ali, zapravo, oni su ti koji ne vole nikoga. To je baobab koji im je zarobio srce.” “Da, baobab je takav: ako ga zapustiš, nikad ga se više ne možeš osloboditi”, složi se Mali Princ.“Kad čuješ riječi: ‘Nitko te ne voli!’ koje ti šapuću zli vjetrovi, i osjetiš da ti baobab svojim korijenjem probada srce, sjeti se onih koje voliš; dozovi najbolje otkucaje srca koje si imao za ljubljene i vjetrovi će utihnuti – zasjat će sunce i osušiti korijenje”, reče Lisica. “Ja zaista volim svoju ružu”, reče Mali Princ i pogleda prema zvijezdama. “Ne možeš napraviti ništa da te prestanem voljeti!” reče, a na licu mu se pojavi osmijeh.

Pregleda: 1489 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Miš i glazba
Miš i glazba

Jednom je prilikom učiteljica zamolila Steviea Morrisa da joj pomogne pronaći miša koji je pobjegao za vrijeme pokusa. To ne bi bilo ništa čudno da Stevie nije bio slijep.

Živjeti kao Mojsije...
Živjeti kao Mojsije...

Rabin Zuya htio je otkriti tajne života. Stoga je odlučio oponašati Mojsijev život.

Zanimljivosti

Najstariji i najpotpuniji primjerak Starog i Novog zavjeta je Codex Vaticanus iz 4. st., čiji se original čuva u Vatikanskoj biblioteci. Nastao je u Aleksandriji u Egiptu a pisan je grčkim jezikom na pergameni i teži gotovo 30 kg.

Humor

Stari pobožni propovjednik na samrti pozva bankara i odvjetnika da budu s njima u zadnjim trenucima života. Bankar upita: Pastore, zašto ste izabrali baš nas dvojicu da dođemo i budemo s Vama u vašim posljednjim trenucima? Stari propovjednik je podigao pogled i slabašnim glasom rekao: Želim da budem što sličniji Isusu, i da umrem kao i On – između dva lopova!

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)