Živjeti kao Mojsije... Novo!

0 preuzimanja

Rabin Zuya htio je otkriti tajne života. Stoga je odlučio oponašati Mojsijev život.  Godinama se nastojao ponašati poput njega ali nije postigao rezultate kojima se nadao. Jedne noći, umoran od tolikog proučavanja, pao je u dubok san. U snu mu se pojavio Bog: "Zašto si tako uzrujan, sine moj?" upitao ga je. "Moji dani na Zemlji će završiti, a ja sam još uvijek tako daleko od toga da budem poput Mojsija", odgovori Zuya. "Da mi je trebao drugi Mojsije, već bih ga davno stvorio", odgovori mu Bog. "Kada dođeš pred moj sud, neću te pitati jesi li bio dobar poput Mojsija, već tko si ti bio. Pokušaj biti dobar Zuya."

Pregleda: 691 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Lav i miš - ezopova basna
Lav i miš - ezopova basna

Dok je lav spavao u šumi, Seoski miševi su plesali. Jedan od njih, neoprezan, skočio je na usnulog lava. Lav je nesretnika poklopio svojom šapom.

Čin ljubavi
Čin ljubavi

Ljubim te, Bože moj,
svim svojim srcem i dušom...

Zanimljivosti

U Bruxellesu u Belgiji zgrada burze podignuta je na mjestu prosjačkog redovničkog samostana.

Humor

Ne mora vaš sin nužno postati svećenik, uvjerava voditelj sjemeništa oca jednog sjemeništarca. “Znate i sami da nije pretjerano inteligentan, a i materijalne potrebe za školovanje nisu male…” “Da, ali on je tako ponizan” – na to će otac. “Istina, ali to je dovoljno samo da postane svetac, ali ne i da bude svećenik.”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)