Božje milosrđe - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

Benediktincu, p. Riccardiu, došao mladić sav zbunjen. Bacio se na koljena govoreći: - Oče, počinio sam sve grijehe. - Sve, osim jednog - odgovori ispovjednik. - Ja vam kažem sve, jer nema ga koji nisam učinio. - A ja opet ponavljam: sve osim jednog. - Kojeg? - Nisi posumnjao u Božje milosrđe. I zato si se došao ispovijediti. Može biti da si ti i počinio sve grijehe, grijehe svake vrste. Ali, budući da nisi posumnjao u Božju dobrotu, Bog će ti ih sve oprostiti.

Pregleda: 772 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Božić 25. prosinca i/ili 7. siječnja
Božić 25. prosinca i/ili 7. siječnja
- Baš SVI kršćani slave Božić 25. prosinca, ali ne svi po istom kalendaru - Razlika u kalendaru NIJE razlika u vjeri - Božić 7. siječnja slave oni kršćani koji se u liturgiji drže julijanskog (“starog”) kalendara, a po tom kalendaru 7. siječnja je 25. prosinca - NEKI katolici i pravoslavni drže se novog, a neki starog kalendara: 7. siječnja Božić slave vjernici Srpske i Ruske PRAVOSLAVNE Crkve i KATOLICI Ukrajinske grkokatoličke Crkve. - 25. prosinca Božić slave svi KATOLICI rimskog obreda (službeno: latinska Crkva), ali isto tako i vjernici Grčke, Bugarske i Rumunjske PRAVOSLAVNE Crkve. Iznimka je Armenska Crkva koja blagdan Bogojavljenja i Božić slavi isti dan - 6. siječnja, prema staroj kršćanskoj tradiciji.

prema: profesor Ivan Zelić objektivno.hr

Božićne jaslice - zanimljivosti
Božićne jaslice - zanimljivosti

- Relikvije betlehemskih jaslica čuvaju se u bazilici Santa Maria Maggiore u Rimu u podzemnoj kapelici u obliku betlehemske špilje.

Zanimljivosti

U Bruxellesu u Belgiji zgrada burze podignuta je na mjestu prosjačkog redovničkog samostana.

Humor

Ne mora vaš sin nužno postati svećenik, uvjerava voditelj sjemeništa oca jednog sjemeništarca. “Znate i sami da nije pretjerano inteligentan, a i materijalne potrebe za školovanje nisu male…” “Da, ali on je tako ponizan” – na to će otac. “Istina, ali to je dovoljno samo da postane svetac, ali ne i da bude svećenik.”

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)