Račun majčinske ljubavi Novo!

0 preuzimanja

majka_ilustracija1Jedne večeri, dok je majka pripremala večeru, njezin sin jedinac ušao je u kuhinju s omotnicom u ruci. Ozbiljna izraza lica, predao je majci omotnicu u kojoj je bio pažljivo napisan, i brižno presavijen list papira. Šest puta odnio smeće: 6 KUNA. Tri puta donio kruh i mlijeko: 9 KUNA. Četiri puta obrisao suđe: 5 KUNA. Čuvao sestricu (3 popodneva): 30 KUNA 6 puta pospremio svoju sobu: 20 KUNA Prašina, cvijeće i druge sitnice: 10 KUNA UKUPNO: 80 KUNA. Majka je brižno pogledala sina u oči. Kroz glavu su joj prolazila sjećanja. Uzela je novčanik i bez riječi platila. Zatim je uzela onaj papir i na poleđini napisala: Kuhala za njega 9 godina: 0 KUNA. Bdjela kad je bio bolestan 100 noći: 0 KUNA. Brisla mu suze – mnogo puta: 0 KUNA. Učila s njim iz dana u dan – 3 godine: 0 KUNA. Prala, peglala, čistila za njega – 9 godina: 0 KUNA. UKUPNO: 0 KUNA. Kad je završila, s osmjehom je dala papir dječaku. Nakon što je dječak pročitao ono što je majka napisala, oči su mu se napunile SUZAMA. Okrenuo je papir i na svoj račun napisao velikim tiskanim slovima: "PLAĆENO". Zagrlio je majku i poljubio je u obraz. Kada u osobnim i obiteljskim odnosima počnemo činiti račune gotovo je. Ljubav ili je besplatna ili nije ljubav!

Pregleda: 726 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Gdje stanuješ?
Gdje stanuješ?

(Adalbert Ludwig Balling) kuca_ilustracijaU kojoj zemlji? Je li to zemlja pjesnika i mislilaca? Ili je zemlja slavnih skladatelja? Je li to zemlja Goethea i Schillera, Beethovena i Bacha? Ili je zemlja mercedesa i BMW-ova? Gdje god da si, pomozi da ne postane zemlja slijepih egoista, zemlja radikalnih bukača, Zemlja sebičnih karijerista.

Tko sam ja
Tko sam ja

tko_sam_ilustracijaJesam li ja ruka... Ako nemam ruke, opet sam ja Jesam li noga... Ako nemam noge, opet sam ja U nekoliko godina svaka se stanica u meni promijeni Tijelo je kuća moja Kad se sruši Izađem To sam ja

Zanimljivosti

U Mariji Bistrici zabilježeno je 1109 čudesnih događaja od 1688. do 1786. godine koji su priznati tek nakon pomnih istraživanja i svjedočanstava.

Humor

Na vjenčanju. – Pristaje li mladoženja promijeniti status u oženjen? – Da. Pristaje li mlada promijeniti status veze u udata? – Da. Molim kumove da lajkaju.

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)