Ruka - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

This is an evaluation image and is Copyright Pamela Perry. Do not publish without acquiring a license. Image number: 0515-1003-2902-3227. http://www.acclaimimages.com/_gallery/_pages/0515-1003-2902-3227.htmlČovjek kojemu su operirali srce propovijeda kako je to doživio.

Dan prije operacije ušla je u njegovu sobu bolničarka. Uzela ga je za ruku i stisnula je rekavši da i on uzme njezinu ruku i stisne je.

"Slušajte", rekla je žena, "za vrijeme operacije bit će Vam izvađeno srce, a na životu će Vas održavati aparati. Kad operiraju srce i operacija završi, vratit će vam se svijest, probudit ćete se u sobi za reanimaciju. Ipak, šest sati ćete ostati nepokretni. Može se dogoditi da budete nepokretni i nijemi, čak da ni očima ne mognete micati, no bit ćete svjesni svega što se događa oko Vas. Za tih šest sati ja ću biti uz Vas i držati Vas za ruku, baš ovako kao što Vas sad držim. Ostat ću s Vama dok se potpuno ne oporavite. Ako i budete nepokretni, kad osjetite moju ruku znat ćete da niste sami."

"Dogodilo se točno onako kako je bolničarka rekla", pričao je čovjek. "Probudio sam se, no bio sam potpuno nepokretan. Ipak, osjećao sam stisak njezine ruke i samo po tome sam znao da postojim."

Duh Sveti, Tješitelj, kojega je Isus obećao svojim učenicima djeluje upravo tako: drži nas za ruku cijeli život i uvjerava da smo na životu.

Bruno Ferrero

Pregleda: 795 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 24. 09. 2019.

Slični dokumenti

Kava ili šalica? - priča o pravim vrijednostima
Kava ili šalica? - priča o pravim vrijednostima

kupina bivših studenata, sada uspješnih poslovnih ljudi, okupila se kod bivšega profesora. Razgovor se ubrzo pretvorio u žalopojke o stresu na poslu i životu.

Duša kao more
Duša kao more

"Neki se čovjek stalno osjećao pritisnut tegobama svagdašnjeg života, pa se potužio duhovnom učitelju:

- Ne mogu više! Život mi je postao nepodnošljiv!

Zanimljivosti

U Sevilli u Španjolskoj u Velikom tjednu 57 katoličkih bratovština guraju velike platforme sa svetim slikama iz svojih crkava do katedrale i natrag. Platforme prate bosi pokajnici koji na ramenima nose križeve a oko nogu željezne lance, dječaci sa bubnjevima i maskirane osobe koje imaju na glavi šiljate inkvizitorske kape.

Humor

Nakon ispita pita učenik profesora: ‘Za koliko sam odgovorio, profesore?’ ‘Za deset. Pišem jedan, pamtim nula!’

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)