Pitanje interesa Novo!

0 preuzimanja

zito-ilustracija-puni-klasoviJedan zemljoradnik, čije je žito na sajmovima uvijek dobivalo prvu nagradu, običavao je najbolje sjeme davati svim seljacima u okolini. Kad su ga pitali zašto to čini, odgovorio je: To je samo pitanje interesa. Vjetar nosi pelud. I kad bi moji susjedi sadili žito slabije kvalitete oprašivanje bi oslabilo kvalitetu moga žita. Eto zašto mi je stalo da sade najbolje sjeme. Sve što dajemo drugima, dajemo samima sebi.

Pregleda: 968 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Iskreni ljudi
Iskreni ljudi

- Starče, zar nije obeshrabrujuće što na svijetu ima toliko malo iskrenih ljudi? - Pogledaj, sinko, oranice oko nas. Nisu li one malobrojne u usporedbi sa svim pustim i divljim predjelima na Zemlji?

Molitva nepoznatog vojnika
Molitva nepoznatog vojnika

molitva_ruke_krizMolio sam Boga za jakost, a on me načinio slabim da bih bio skroman i ponizan.

Molio sam njegovu pomoć da bih činio velika djela, a on me učinio malenim da bih činio dobra djela. Molio sam za bogatstvo i dobra da bih bio sretan i bezbrižan, on me učinio siromašnim da bih bio mudar, neovisan i slobodan. Molio sam za sve svari ovoga svijeta kako bih uživao život. A on mi dade život da bih se radovao stvarima u svijetu. Ništa nisam dobio od onog sto sam tražio, ali sam dobio sve ono što je bilo dobro za mene. Moja je molitva bila protiv mene uslišana. Ja sam blagoslovljen čovjek medu ljudima.

Nepoznati vojnik na ratištu

Zanimljivosti

Prvu školu u Hrvatskoj osnovali su benediktinci u Rižinicama pored Solina, u 9. st. za vladavine kneza Trpimira.

Humor

Želiš godišnji odmor? NE MOŽE! Godina ima 365 dana. Dnevno spavaš 8 sati, što godišnje iznosi 122 dana. Ostaje 243 dana. Dnevno imaš 8 sati odmora, što iznosi dodatnih 122 dana. Ostaje 121 dan. 52 dana godišnje su nedjelje, kada se ne radi i ostaje 69 dana. 52 dana godišnje su subote, kada se također ne radi i ostaje 17 dana. Dnevno imaš pola sata pauze, što godišnje iznosi 7 dana. Ostaje 10 dana. 9 dana godišnje su blagdani, pa ostaje jedan jedini radni dan. Taj dan je 1. svibnja, Praznik rada, te se na taj dan ne radi. Kako pored svega ovoga uopće možeš tražiti godišnji odmor?!?

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)