Štapovi Novo!

0 preuzimanja

dobri_pastir_animacija- Možeš li mi dati nešto o što bih se mogao oslanjati dok idem svojim putem? - zamoli dijete svog anđela. - Imam samo ova dva štapa - reče anđeo. - Koji će mi bolje poslužiti? - Onaj za koji se tvoje srce odluči - reče anđeo. - Jedan je čvrst. Koristeći se njime, moći ćeš ići hitro. Dok ga budeš imao u rukama, svi će se sklanjati pred tobom. Oni pak koji se ne dospiju skloniti, klanjat će ti se i služiti sa strahom. Tim ćeš si štapom moći pribaviti gotovo sve što poželiš. O njega se opirući, stići ćeš daleko. Drugi je posve krhak. On će te učiniti gotovo neprimjetnim. Dok ga budeš imao u rukama, moći će te uočiti samo oni u čijim će se dušama jasno odražavati tvoja duša. Oskudijevat ćeš, ali ti ništa neće nedostajati. Ne znam kako će te daleko odvesti, ali dok se budeš oslanjao na njega, svaki će ti korak ispunjati čitavo biće.

Stjepan Lice

Pregleda: 921 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Riba ili čovjek
Riba ili čovjek

Kapetan Wittstamm počekao je časak dva dok nije val pljusnuo preko palube, a tada je potrčao željeznim stubama gore prema komandnom mostu da ga ne uhvati drugi val. No val ga je ipak dostigao.

Kava ili šalica? - priča o pravim vrijednostima
Kava ili šalica? - priča o pravim vrijednostima

kupina bivših studenata, sada uspješnih poslovnih ljudi, okupila se kod bivšega profesora. Razgovor se ubrzo pretvorio u žalopojke o stresu na poslu i životu.

Zanimljivosti

Sedam stotina branitelja, uz pomoć nebeske Majke, obranilo je grad Sinj od 60 000 turskih vojnika 1715. godine. Osmanlije su pripovijedali kako su za vrijeme bitke na zidinama tvrđave u kojoj su bili branitelji vidjeli gospođu koja hoda u velikoj svjetlosti i silno su je se bojali.

Humor

Neki dobrodušni seljak dođe kod svog župnika i požali mu se: Moj sin je otišao živjeti u grad. Ima plaću oko 300 eura. Što mislite oče, hoće li tamo živjeti kao dobar kršćanin? – Sigurno. Sa toliko novaca i ne može drugačŤije.

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)